"Гугъл" въвежда лицензионна такса за устройствата с "Андроид", продавани в

...
"Гугъл" въвежда лицензионна такса за устройствата с "Андроид", продавани в
Коментари Харесай

"Гугъл" въвежда лицензионна такса за устройствата с "Андроид", продавани в ЕС

"Гугъл" вкарва лицензионна такса за устройствата с "Андроид", продавани в Европейски Съюз
Американският холдинг "Алфабет", част от който е и компанията "Гугъл", вкарва лицензионна такса за мобилните устройства с операционна система "Андроид", които се продават на територията на Европейския съюз, написа вестник "Уолстрийт джърнъл".

Според изданието мярката съставлява противоположен завой от досегашната политика на компанията, която досега предоставяше операционната система гратис. Лицензионната такса е част от проекта на "Гугъл" да се съобрази с антимонополното законодателство на Евросъюза, за чието нарушаване на компанията към този момент беше наложена сериозна финансова глоба.

От "Алфабет" към този момент отхвърлят да оповестят цената на лиценза за "Андроид", само че акцентират, че тя ще бъде умерена и идентична за всички производители на мобилни устройства.

БГНЕС напомня, че на 18 юли Европейската комисия наложи санкция от 4,34 милиарда евро на "Гугъл" за нарушаване на антимонополното законодателство. На американската компания беше даден период до 20 октомври да се съобрази с европейските регулации. В началото на месеца от софтуерния колос започнаха процедура по обжалване на финансовата глоба. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР