"Григор Димитров имаше страхотна година и през февруари може да

...
"Григор Димитров имаше страхотна година и през февруари може да
Коментари Харесай

Макнами: Димитров може да завърши годината като номер 4 в света


"Григор Димитров имаше страхотна година и през февруари може да посрещнем международния номер 4 в света, тъй че началото е добро", разгласи турнирният шеф на Garanti Koza Sofia Open Пол Макнами на първата конференция за идващото издание на тенис шампионата от сериите АТР 250, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес уредниците потвърдиха, че Димитров ще се върне в София при започване на февруари, с цел да пази купата си в зала "Арена Армеец". Самият тенисист се обърна към българската аудитория с видео известие. "Здравейте, България. Много се веселя да споделя това известие с вас, че още веднъж през февруари идната година ще играя в зала "Армеец". Нека вземем още една купа. До края на сезона остават още няколко шампионата, по-късно здрава подготовка. Благодаря ви за поддръжката и до нови срещи", сподели Димитров, който на следващия ден ще стартира присъединяване си на Мастърса в Париж.

На брифинга за идното събитие, което ще се организира от 4-11 февруари още веднъж в зала "Арена Армеец", участваха Красен Кралев - министър на младежта и спорта, Пол Макнами - турнирен шеф на Garanti Koza Sofia Open 2018, Ерден Билгинер - член на борда на шефовете на Garanti Koza Bulgaria и Стефан Цветков - президент на БФ Тенис.

"За трета поредна година организираме този шампионат и аз съм извънредно горделив, че това събитие ще бъде първото през идната година, през която България ще има опция да ръководи Европейския съюз. Този шампионат е първият, който ще може да покаже блясъка на нашата столица пред Европа и света. Аз съм сигурен, че организацията ще бъде перфектна", разяснява Кралев.

Билетите за шампионата се пускат в продажба от на следващия ден, като още веднъж ще има отстъпки за деца, както и за седмични билети. Президентът на БФ Тенис Стефан Цветков разкри, че се готви изненада със световноизвестно име, което ще организира лекции и указания по време на конкуренцията, само че името му ще бъде оповестено по-късно.

"Имахме повече от 50 хиляди фенове тази година, това сигурно бе един от най-хубавите шампионати в Тура и несъмнено, имахме извънреден резултат с български тенисист, който завоюва шампионата. Страхотно вест е, че Григор Димитров ще се опита да отбрани купата си в София. Той имаше страхотна година, завоюва в Бризбън, в София, завоюва първа купа от Мастърс в Синсинати, а скоро ще взе участие и на Финалите на международния тур в Синсинати. В понеделник той ще бъде номер 6 в света, а може да приключи годината даже като номер 4. Тази година поставихме доста високо летвата, само че може би в идващото издание ще взе участие международният номер 4, тъй че началото е много добро", сподели турнирният шеф Макнами.

"Най-важното нещо, с цел да убедим Григор да играе, бе качеството на шампионата тази година, както и страстта и връзката с българската аудитория, която той преди не бе изпитвал. Това бе нещо огромно за него. Той имаше страхотна година и е обикновено за играчите да желаят да вървят по същите стъпки, с цел да повторят триумфа си", добави той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР