34-годишният Никола Минчев от Продължаваме промяната е новият председател на

...
34-годишният Никола Минчев от Продължаваме промяната е новият председател на
Коментари Харесай

Никола Минчев стана най-младият председател на парламента в историята

34-годишният Никола Минчев от " Продължаваме промяната " е новият ръководител на Народното събрание. Изборът му се трансформира в исторически, защото той е и най-младият парламентарен началник до този миг.

Той бе определен със 158 депутатски гласа. Корпоративният юрист, който е експерт е по процесуално право, беше предложение на парламентарната група на Политическа партия, направено от Кирил Петков от трибуната.

Негови заместници станаха юристът Мирослав Иванов от Политическа партия, предходните представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи Росица Кирова и Мукадес Налбант, както и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. Ива Митева от Има Такъв Народ още веднъж седна на трибуната, само че към този момент като зам.-председател.

До нея от Демократична България още веднъж излъчиха Атанас Атанасов, а Цончо Ганев бе изборът на " Възраждане ". Преди това партията го издигна и за ръководител на Народното събрание, като той беше втората номинация за поста.

Трибуната се оказа тясна да побере всичките 7 заместник-председатели и новия ръководител, което наложи доставянето на спомагателен стол.

" Днес слагаме началото на парламентарния живот на 47-то Народно събрание. В удобното състояние сме на хора, които неотдавна са получили доверието на българските жители. Но следва да свършим по-тежката задача - доверието да бъде целесъобразно ", бяха първите думи на новоизбрания ръководител на 47-ото Народно заседание.

" Парламентът отразява настройките на обществото. Избирателят ни дава явен знак, че чака екипна работа. Нека посрещаме разликите с почитание, дано общата воля проличава в качествената и рационална полемика в Народното събрание ", прикани Минчев.

" Нека в границите на един цялостен 4-годишен мандат да наложим нов модел на правене на политика ", моли още той.

Новият парламентарен ръководител призна, че за него е огромна чест да бъде на този пост и даде обещание, че ще работи " за това българският парламент да бъде място за свободни и градивни полемики " за приемане на закони, които да подкрепят смяната и да живеем в една по-добра България.

Юрист по обучение, Никола Минчев водеше листата на партията на Петков и Василев за Перник. Сферите му на работа като юрист са недвижими парцели, енергетика и общо корпоративно право.

Завършил е 91. Немска езикова гимназия, както и право в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Той е юрист в " Джингов, Гугински, Кючюков и Величков ", считана за една от най-старите бизнес адвокатски адвокатски фирми у нас.

Владее български, британски и немски. Семеен, татко на две деца.

Точно 6 минути преди 12.00 Никола Минчев закри и първото съвещание на 47-ото Народно заседание, като насрочи идващото да се организира на 8 декември, сряда. Дневният му ред ще бъде конкретизиран с всички ПГ на Председателския съвет.

След церемонията депутатите се събраха за обичайна обща фотография. В нея не участваха депутатите от " Възраждане ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР