34-годишният Лин Уейчао е управител на куриерска станция в процъфтяващия

...
34-годишният Лин Уейчао е управител на куриерска станция в процъфтяващия
Коментари Харесай

Бързото развитие на Китай привлича живеещите в чужбина китайци да се завърнат у дома

34-годишният Лин Уейчао е шеф на куриерска станция в процъфтяващия гр. Гаошан в провинция Фудзиен. Преди 10 години той посещава езиково учебно заведение денем и работи на две места почасово през нощта в Япония. След като получава позволение за непрекъснато престояване в страната през 2011 година макар съпротивата на майка му, той взема решение да се върне в родината. Лин отива при родителите си в Япония през 2006 година, откакто приключва университет в китайския град Сямън. Подобно на доста негови съграждани в Япония той работи в магазини и заведения за хранене след учебно заведение и спи единствено по два часа дневно.
Той споделя, че непрекъснатите паники са го предиздвикали да се върне вкъщи. „ По време на престоя ми в Токио бяха издигнати единствено две високи здания. Но всякога, когато се завръщах в Китай, виждах промени на всички места. Исках да се върна, тъй като се притеснявах, че един ден ще бъда зарязан. "
Провинция Фудзиен е с вековни обичаи в корабоплаването. През вековете локалните търговци плават с чай и порцелан по целия свят.
61-годишният Джън Бин е роден в Гуантун. Той получава зелена карта за Съединени американски щати през 80-те години. Захваща се с търговия през 2002 година като внася дребни артикули от китайския гр. Иу. Той е един от многото поданици на крайбрежните села на провинция Фудзиен, които търсят по-добър живот в чужбина. След като спестят задоволително пари те строят показни къщи в родния край, някои от които даже оборудвани с асансьори.
Джън споделя, че изселването траяло до началото на 2000 година Приливът стопира, когато се появяват компликации в търговията след началото на финансовата рецесия през 2008 година
Когато Джън напуща Китай през 1988 година Брутният вътрешен продукт на глава от популацията във Фудзиен е 1 349 юана (193 щатски долара) на глава от популацията. През 2018 година обаче той към този момент 91 200 юана.
„ Живеех добре в Америка, само че взех решение да се върна в родината, когато видях повече високи здания, добре поддържани дървета и растителност и интелигентно облечени хора в родния си град ", споделя Джън. Сега той има собствен хотел в Ляндзян.
Повече от 300 живеещи в чужбина китайци се завърнаха в Гуантоу от Съединени американски щати, споделя Лин Дзусюн от асоциацията на завърналите се от чужбина китайци в града.
47-годишният Лу Хун се отхвърля от зелената карта преди 10 години откакто в продължение на две десетилетия държи ресторант в Ню Йорк. Той се завръща в родното си село Фуци и става негов кмет. Лу се посвещава на обновяването на пътищата и постройките. 52-годишният му братовчед Лу Минлун влага в развиването на недвижими парцели след завръщането си от Съединени американски щати в края на 90-те.„ Завърнах се, тъй като видях благоприятни условия в Китай. В момента бизнесът ми се разшири в цялата страна ", споделя той.
По-младото потомство, живеещи в чужбина, също виждат благоприятни условия вкъщи и разрастващ се пазар. С парите, които печели в Япония Лин Уейчао стартира кариерата си с онлайн магазин, след което придобива районен франчайз от куриерска компания в родния му град. Той споделя, че вместо да търсят благосъстояние в развитите страни, неговите съграждани от крайбрежната провинция Фудзиен избират да влагат в Африка и Южна Америка, където има повече благоприятни условия за бизнес.
Статистиките сочат, че действителните изходящи вложения от провинцията през 2018 година са били 2,84 милиарда щатски $, от които 1,21 милиарда са били вложени в страните от самодейността „ Един пояс, веднъж ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР