34-годишният Душо Д. от варненското село Голица бе осъден на

...
34-годишният Душо Д. от варненското село Голица бе осъден на
Коментари Харесай

Съдът във Варна реши: Хванат с кокаин за 65 бона в оранжерия с канабис няма да ходи в затвора

34-годишният Душо Д. от варненското село Голица бе наказан на 3 години отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период и санкция в размер на 20 000 лв. от състав на Варненския областен съд през днешния ден, 31 януари 2018 година

Той работил като подстрекател и помощник на съучастника си, който склонил посредством заричане за облаги да засее и отглежда марихуана в наркооранжерия в парцела си. Освен за това закононарушение при профилираната интервенция на полицията у подсъдимия Душо Д. били открити 296 грама кокаин на стойност 65 225 лв., които държал за разпространяване. До присъдата му се стигна след поискано от подсъдимия кратко правосъдно разследване за редукция на наложеното наказване с една трета.  Съучастникът му – 68-годишният Чавдар Кр. от село Бенковски, получи наказване 1 година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

Двамата мъже са били предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, откакто незаконната им активност била разкрита при полицейска интервенция в местността Черешова градина край село Бенковски, извършена на 7 юли 2017 год.

Тогава в парцела на 68-годишния Чавдар Кр. били открити насаждения от рода на конопа, като разсадът за тях дал Душо. Той обяснил на Чавдар по какъв начин да ги отглежда, дал му и тор и постоянно идвал да ревизира дали се грижи вярно за растенията против обещаното възнаграждение. Душо обитавал прилежащ парцел.

След като полицейските чиновници влезнали в парцела на Чавдар, той повикал Душо. При типа на служителите на реда 34-годишният мъж сграбчил торба, в която държал кокаина, скочил през прозореца и избягал към близката гора. По време на преследването част от наличието на торбата се разсипало. Беглецът бил спрян с предупредителни изстрели и арестуван. При ареста се оказало, че в джоба на късите му панталонки имало торбичка с кокаин, който Душо съумял да изхвърли на пода в наркооранжерията.

При претърсването на парцела били открити и конфискувани 39 зелени растения и 636 грама суха маса марихуана, чиято обща стойност се пресмята на близо 4000 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР