34-годишната Йоана Жилкова се занимава професионално с фитнес едва от

...
34-годишната Йоана Жилкова се занимава професионално с фитнес едва от
Коментари Харесай

Майка на две деца и носител на медали в културизма

34-годишната Йоана Жилкова се занимава професионално с фитнес едвам от една година, а към този момент е притежател на три златни и два бронзови медала в най-красивата категория на културизма - " бикини фитнес ". Финансист по обучение и майка на две деца, Йоана се възпламенява по фитнеса около брачна половинка си Христо, който е треньор повече от 17 години. На шампионат в Пловдив предходната пролет тя попада зад сцената.

" Имаше случки, в които хора зад сцената ме питат: ти в коя категория си, което ме наведе на мисълта, че аз очевидно наподобявам на играч, ставам за това. " - споделя Йоана.

За да реализира съвършените ограничения 88/60/88 и 52 кг, й оказва помощ точно нейната половинка. Христо споделя, че ключът към поддържането на едни дългогодишни връзки са сходните ползи.

" В началото тя идваше от различен спорт, била е акробатка. Като я заведох на първото съревнование по културизъм 2005 година в зала " Универсиада " тя се чудеше какви са тези хора. Думите й бяха: какви са тези мутанти? С годините стартира да се възпламенява и тази категория, в която тя се явява е мис, съвършеното тяло за жена, вид Афродита. " - споделя Христо.

Макар да споделя, че най-големия й триумф в живота са децата, точно в най-нежната категория на културизма Йоана реализира огромни триумфи.

" Явих се първо на шампионата " Хеброс " в Пазарджик, там взех първо място в моята категория, по-късно се явих на шампионат Пловдив, подготовка за Европейско и Балканско състезание, там се състезавах в две категории " бикини фитнес " и " бикини мастърс ". Взех първо място в " бикини мастърс " и трето място в " бикини фитнес ".

Но най-горда се усеща с достижението на " Diamond Cup " в Букурещ, където завоюва злато и бронз още веднъж в две категории. А двете деца на състезателката я поддържат на всяко нейно съревнование. Въпреки че Йоана и Христо са запалени спортисти, не са амбициозни родители.

" Каката по-голямата ми щерка е таекуондистка, в този момент предстоят нейните първи надпревари, те са доста щастливи за триумфите на мама. Виждам по какъв начин се стимулират след всяко мое съревнование, давам персонален образец на децата си. Ако им харесва би било добре, спортът възпитава, построява привички, правила. " - споделя Йоана.

" Обичам провокациите, смяната, да бъда на сцената, аз там се усещам жива, заредена с позитивна сила, може би за това го върша. "

Следващата цел на Йоана е още веднъж на интернационална сцена -едно от най-престижните надпревари в Европа - " Арнолд Класик " през есента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР