34-годишната учителка Венелина Петкова от ОУ "Климент Охридски" в Горна

...
34-годишната учителка Венелина Петкова от ОУ "Климент Охридски" в Горна
Коментари Харесай

Жената, родила в парк е учителка, бебето е удушено с ръце /снимка/

34-годишната учителка Венелина Петкова от ОУ "Климент Охридски " в Горна Оряховица е родилката от парка. Бебето й е намерено удушено в багажника на фамилната кола, написа обстоятелства.бг.
Вчера в 18.20 часа в Районното ръководство на полицията в железничарския град е получен сигнал от локалната болница за призната родилка без бебе. Гинеколозите съобщили, че дамата е родила същия ден. Криминалистите са почнали следствие, като малко по-късно пред хранителен магазин е открит брачният партньор на родилката, а в багажника на фамилния автомобил е открито тялото на новородено момченце. Аутопсията посочила, че то е родено живо, а по-късно е удушено с ръце.
Родилката Венелина Петкова е учителка в Основно учебно заведение „ Климент Охридски “ в Горна Оряховица, заяви „ Труд “. Тя е призната в болничното заведение с изобилен кръвоизлив. С пациентката се заела дежурната лекарка доктор Димитринка Димитрова.
„ Още при прегледа открих, че има раждане. Жената обаче твърдеше, че не е била бременна и не е раждала. Направен и бе видеозон и ясно се видяха останки от плацента и че виси пъпна шнур. Категорично бе, че се касае за раждане на доносено дете. Тя обаче продължи да упорства, че не е родила и се наложи да уведомим полицията. Бебе в болничното заведение не сме виждали и не знаем къде и по какъв начин е родила. Това ще обясняват прокуратурата и полицията “, разяснява доктор Димитрова.
Венелина Петкова е настанена в акушеро-гинекологичното поделение, а пред вратата на болничната стая й дежурят служители на реда.
Когато криминалистите попитали 34-годишната учителка какво е станало с детето, горнооряховката разказала, че е родила в парк мъртво бебе, а по-късно е поставило натрупа му в чанта, която е в багажника на колата. Предполага се, че е имала желание да зарови на скрито място безжизненото тяло на момченцето.
Учителката твърдяла още, че брачният партньор й не знае за бебето. Семейството имало три други момчета. Четвъртото обаче се оказало нежелано и майката споделила, че е крила от околните си, че носи дете. И тъй като била пълничка, никой не заподозрял, че е бременна. Освен това до последно тя ходела на работа.
По случая е стартирано досъдебно произвеждане за ликвидиране, осъществено от майка върху рожба във време на раждане или незабавно след него. То е под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. Работата по изясняване на случая продължава.
Съпругът на Петкова занапред ще бъде разпитван. Разпоредени са и голям брой експертизи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР