34-годишната британска туристка Одри Меш и съпругът й се разхождали

...
34-годишната британска туристка Одри Меш и съпругът й се разхождали
Коментари Харесай

Жена умря в планината, но след 6 часа се върна от смъртта ВИДЕО

34-годишната английска туристка Одри Меш и брачният партньор й се разхождали в каталунските Пиренеи, когато на дамата й станало неприятно. Съпругът извикал спасители, само че явно мястото не било доста налично и помощта пристигнала едвам няколко часа по-късно, оповестява Lavanguardia.

През цялото това време Одри нямала пулс, дишане и като цяло никакви признаци на живот. Няма информация дали брачният партньор се е опитал да извърши реанимацията самичък, само че при всички случаи не е съумял. По времето, когато спасителите пристигнали, телесната температура на дамата била 18 градуса по Целзий и тя изглеждала мъртва.

В клиниката, където дамата е призната, е употребена система за екстракорпорална мембранна оксигенация, благодарение на която сърдечната активност въпреки всичко била възобновена.

За изненада на лекарите, реанимираната пациентка нямала никакви неврологични затруднения, с изключение на загуба на сензитивност на пръстите.

Според думите на служителя на клиниката Едуард Аргудо, основният фактор за реанимацията на британката е бил положението на мозъка ѝ. „ Настъпи бързо изстудяване на мозъка и потребностите му от О2 внезапно спаднаха даже преди прекъсване на сърцето “, споделил е той.

Случаите на реанимация на потърпевша с толкоз дълготрайно прекъсване на сърцето са извънредно редки, като сходно нещо се случва за първи път в Испания.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР