34-годишна жена е била изоставена от здравни работници пред кметство

...
34-годишна жена е била изоставена от здравни работници пред кметство
Коментари Харесай

Здравни работници оставиха психично болна жена пред кметство във врачанско село

34-годишна жена е била изоставена от здравни служащи пред кметство във врачанско село, откакто е била на лекуване в психиатрично заведение. За това алармираха очевидци, съгласно които пациентката била в безпомощно положение и не можела сама да се грижи за себе си. Най-близките ѝ родственици също отказали да я приютят.
На 20 юни следобяд пред кметството в село Добролево стопира бус, от който двама души изнасят болна жена. Хората от селото я познават – споделя се Цецка, има психологично заболяване и епилепсия и постоянно лежи в психиатрията във Враца. Този път обаче е в извънредно неприятно положение – очевидно отслабнала, с памперс, неспособна да приказва и да върви.
Болната поискала храна, само че се оказало, че не може да преглъща, заяви bTV.
" Социалната работничка, която пристигна с нея от Враца, сподели, че са я пратили по рейса, само че тя е буйствала и по тази причина са създали жест да я докарат ", споделя жена от селото. Според друга дори споделили, че за тях Цецка е излекувана и са си свършили работата.
Служителите от здравното заведение се пробвали да сложат в джоба на пациентката персонална карта и рецепта и да си тръгнат, само че очевидците възроптали и позвънили на 112.
Майката на болната жена е умряла, до момента в който тя е била в болничното заведение, а татко ѝ е кьорав и не желае да живее с нея. Така Цецка населява къща в окаяно положение, без порти и прозорци.
" От болничното заведение ми споделят, че би трябвало да бъде изписана и няма при кой да бъде настанена, тъй като роднините отхвърлят да я одобряват и са спрели да си подвигат телефоните, прекъснали са връзките едностранно ", изяснява кметът на Добролево Илиян Буковски.
Ситуацията щяла изцяло да излезе от надзор, в случай че вуйна на момичето не се съгласила да го приюти, само че единствено краткотрайно, защото се грижи за болен наследник.
До края на работния ден на 20 юни на повикването на 112 не са се отзовали нито от полицията, нито обществените служби, които също са известени. От здравното заведение пък нощес отхвърлиха да беседват с екипа ни. Според кмета институциите би трябвало да се намесят, тъй като няма по какъв начин казусът да се реши единствено със силите на една дребна община.
" Сега по селата е цялостно с такива хора ", признава Илиян Буковски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР