34-годишен мъж от София е задържан за палежа на вилата

...
34-годишен мъж от София е задържан за палежа на вилата
Коментари Харесай

34-годишен софиянец е задържан за палежа на вилата на Ирен Савова

34-годишен мъж от София е арестуван за палежа на вилата на юрист Ирен Савова в Ихтиман.

Мъжът е прочут на Министерство на вътрешните работи - има регистрации за безчинство и обири, само че не е осъждан. Все още се прецизира дали арестуваният е работил самичък.

Работи се и върху изясняване на неговият претекст - дали палежът му е бил поръчан или е разчиствал персонални сметки. Заподозреният е заловен след точно ревизиране на записи от камери за видеонаблюдение в региона на вилата, след разпити и претърсвания.

Пожар изпепели част от покрива на вилата на юрист Савова на 15 януари. Няма потърпевши от пламъците, а прокуратура и полиция неотложно започнаха следствие.

Наталия Николова, началник на Окръжна прокуратура - София: Спрял е автомобил, слязал е от него, насочил се към покривната структура, запалил я, след което се отдръпнал. Това е най-общо казано механизмът на осъществяване на действието. Дали има гарант, помощник, подстрекател е въпрос на изясняване.Николай Спасов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи: В момента имаме причинител и е ясно, че би трябвало да се работи тъкмо по неговия претекст. Това не значи, че ние сме спрели работа. Ние отсам започваме да работим, с цел да подредим целия пъзел в целия му тип.  Работят по версията за тенденциозен палеж в дома на юрист в Ихтиман Работят по версията за тенденциозен палеж в дома на юрист в Ихтиман
Тази нощ в Ихтиман пламтя пожар в къщата на юрист Ирен Савова. От Министерство на вътрешните работи работят по версия за тенденциозен палеж. Според юрист Савова това е следващ опит за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР