"Фейсбук" се отказа от собствен безпилотен апаратАмериканската компания "Фейсбук" (Facebook),

...
"Фейсбук" се отказа от собствен безпилотен апаратАмериканската компания "Фейсбук" (Facebook),
Коментари Харесай

"Фейсбук" се отказа от собствен безпилотен апарат
Аме

"Фейсбук" се отхвърли от личен безпилотен уред
Американската компания "Фейсбук" (Facebook), която има едноименната обществена мрежа, няма желание да създава независимо и да създава безпилотни летателни апарати "Акила" ( Aquila). Те би трябвало да се зареждат от слънчева сила и да разпръскват интернет за жителите на труднодостъпните райони. Това се оповестява в оповестено във вторник заявление на шефът на техническия отдел Яел Магуайър.

"Фейсбук" се стреми към увеличение на броя на ползващите интернет, защото от това са лишени към 4 милиарда души по целия свят. Именно поради това стартира създаването на "Акила". Самолетът трябваше да лети на към 18 км височина и да обезпечава включване благодарение на лазерен лъч.

Facebook признават, че през последните години "водещи компании от авиокосмическата индустрия също започнаха да влагат в тази област и "Фейсбук" ще работи с сходни компании.

Размахът на крилете на самолета трябваше да е съвсем същият като този на Боинг 737, до момента в който масата му е едвам към 450 кг. Устройството трябваше да е изпълнено по аеродинамичната настройка "летящо крило".

и е оборудвано с четири винта. Aquila би трябвало да лети на височина към 18 хиляди метра и да обезпечава достъп до интернет на консуматори благодарение на лазерен лъч. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР