"Доста хора не са разбрали посланието на нашия почетен председател

...
"Доста хора не са разбрали посланието на нашия почетен председател
Коментари Харесай

ДПС предлага програма за ускорени реформи и иска програмно правителство


"Доста хора не са разбрали посланието на нашия почетен ръководител Ахмед Доган. Разбираме желанието на държавното управление да му бъде обезпечен един вътрешнополитически комфорт, с цел да се концентрира върху Европредседателството, само че ние от Движение за права и свободи нямаме по какъв начин да му го осигурим", сподели за БНР депутатът и заместник-председател на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов.

Той добави, че в Движение за права и свободи са уверени, че както техните гласоподаватели, по този начин и всички български жители, желаят тъкмо противоположното.

"Управляващите доста бъркат като поясняват нашата институционална поддръжка, от време на време в Народното събрание се вижда, че ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържат едни и същи закони, като поддръжка за стабилността на ГЕРБ. Не е! Това е една поддръжка за стабилността на нашата страна, като обезпечаването на комфорт на определението с националистите няма по какъв начин да си го позволим! Никой няма да ни елементарни, в случай че не сложим значимите за всички български жители проблеми - неналичието на съществени промени, които да подобрят работата на всички публични системи: опазването на здравето знаете последните проблеми, които имахме там; образованието, сигурността, корупцията; корупцията утежнява бизнес-средата и административните услуги; неприятната успеваемост, най-много при разходване на обществените средства", посочи Ахмедов.

Докато не се оправим с това и до момента в който не се оправим точно с бедността, демографския срив и най-много да увеличим и приходите на нашите гласоподаватели и на всички поданици на България, ние няма да спрем, заявява депутатът от Движение за права и свободи.

България се нуждае от стратегия за ускорено развиване, с цел да навакса изоставането си по отношение на останалите европейски страни, безапелационен е Ахмедов.

"В нея проблемите би трябвало да бъдат дефинирани, а промените на публичните системи - дълбоки. Такава стратегия обаче не може да бъде построена с търсене единствено на „ аритметическо болшинство “ в Народно събрание. С Националистите това е едно аритметическо болшинство. Ние сме за сформиране на една стратегия, в която да се обединят много политически партии, с цел да можем да създадем това ускорено развиване, тъй като доста изоставаме във връзка с останалите европейски страни. Затова имаме и решение на нашия управителен орган - Централния съвет, да се демонтира тази власт", изясни той.

Този ремонт не значи безусловно присъединяване или наложително влизане на Движение за права и свободи в ръководството. Според Ахмедов, ГЕРБ и Обединените патриоти не могат да осъществят сами препоръчаната ускорена стратегия: "В момента ръководят ГЕРБ и националистите. Ние всички, по време на акцията, сме се срещнали стратегиите и на ГЕРБ, на националистите на безусловно всички политически партии, които са в българското политическо пространство. Когато погледнеш тези стратегии, виждаш, че няма по какъв начин стратегиите на ГЕРБ и на "Обединените патриоти" да съответстват. Тоест това болшинство, което се направи, няма по какъв начин да осъществя една ускорена стратегия за развиване на страната. Те даже не си съответстват, дръзвам да кажа, на 50 %. Всички сме осведомени. Е, тогава какво се получава в страната? В страната се получава едно боксуване, едно затъване!!! Това нещо може да се реализира или посредством избори, или в този момент с един ремонт на това ръководство. Като го демонтираме, или отиваме на избори, или вършим ново програмно държавно управление с тази стратегия, за която приказваме - за ускорено развиване. Тази стратегия може да се реализира като в нея се набележат промените и всички политически партии поддържаме Парламента при осъществяване на тези промени, тъй като тези промени ще изискват доста ново законодателство, и оттова нататък държавното управление да ги изпълнява".

По време на Европредседателството България би трябвало да упорства в дневния ред на Европейски Съюз да влязат значими за страната тематики като участието в Шенген и присъединението към Еврозоната, счита Ахмедов.

Депутатът не спести на Българска социалистическа партия рецензията си във връзка с вота на съмнение, против кабинета, който ще бъде гласуван във вторник: "Имаше неща, които да внасяме дружно. В един миг споделиха: "Сами". Надделява очевидно популизмът някъде. Трябва и от това да се отървем, само че ще му пристигна времето на всичко". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР