34 човека са под домашна карантина във Вършец, научи BulNews.

...
34 човека са под домашна карантина във Вършец, научи BulNews.
Коментари Харесай

34 лица са под домашна карантина във Вършец

34 индивида са под домашна карантина във Вършец, научи BulNews.
"Към момента няма излязла позитивна проба. Има 34 лица, които са се прибрали от страни, в които има случаи на ковид. Те са сложени под карантина. Като 9 от тях са от Италия, 6 от Испания, 3 от Германия, от Англия - 2 индивида, Франция - 5, Нидерландия - 1, Гърция - 1, Турция - 1 и 6 от други страни. Ежедневен надзор по спазването на карантината се прави от органите на полицията във Вършец. Към момента те са образували 4 досъдебни производства на хора, които са нарушили карантината ", заяви Спас Зарчев- PR на общината.
В общината са подхванати всички ограничения и рекомендации на държавното управление като стерилизация на улици, публични места, детски площадки. След разтопяване на снежната завивка дезинфекцията ще продължи. Преустановен е свободният достъп на жители до постройката на общината като се изключи "Местни налози и такси " и касите на Община Вършец. Препоръката към жителите е да не се струпват повече от двама индивида.
Хората са дисциплинирани и съблюдават наложените ограничения. За обезпечаване на помощ при закупуване на храна, медикаменти и други артикули от първа нужда на възрастни хора, лица в неравностойно състояние, лица с увреждания в община Вършец е избран координатор, на който може да се обаждат нуждаещите се от помощ - тел. за контакт 0879 22 03 54.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР