34 афганистански граждани са били евакуирани след идването на талибаните

...
34 афганистански граждани са били евакуирани след идването на талибаните
Коментари Харесай

34 афганистанци сме евакуирали в България

34 афганистански жители са били евакуирани след идването на талибаните на власт, защото става дума за хора, които са работили за закритото преди няколко години българско посолство в Кабул, за българския боен контингент и за европейски и интернационалните институции. Това изясни пред депутати в Народното събрание външният министър Светлан Стоев.

До този миг са евакуирани 27 български жители, чакат се 14 афганистанци по линия на Европейски Съюз и има 22 лица, които сега се намират в Пакистан и им следва евакуация.



Стоев отпътува на среща на външните министри от Европейски Съюз по тематиката. Той беше безапелационен, че ще пази българските национални ползи: „ Подкрепяме напъните на Европейска комисия за образуване на приобщаващо преходно държавно управление, което да докара до крайното решение на обстановката сега. Трябва да имаме единна позиция във връзка с интернационалното филантропично право, във връзка с това да не се трансформира Афганистан в леговище на терористични организации и за това, че на първо място би трябвало да се обезпечат външните граници на Европейски Съюз “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР