34-годишната майка Лиан Ловен, която живее в английското графство Съри,

34-годишната майка Лиан Ловен, която живее в английското графство Съри, ...

Лиан и 4-месечният й син решиха седмица да живеят „еко”, а крайният резултат бе шокиращ.34-годишната майка Лиан Ловен, която живее в английското графство Съри, реши, че не живее достатъчно „еко”. Тя, подобно на повечето хора на този свят, ежедневно използва купища пластмасови елементи – опаковки, памперси, кутии, пликчета и какво ли още не.

Напоследък масово се говори за това колко опасна е пластмасата за околната среда и колко трудно тя се рециклира. Затова и все по-често се набляга на „еко” и „био” живот.

Именно поради тази причина Лиан решила да прочете малко повече по темата. Тя стигнала до плашещо гнусната статистика, че ежедневно над осем милиона памперса за еднократна употреба се изхвърлят от младите родители.

Затова 34-годишната жена решила, че тя и 4-месечният й син Логан, ще живеят „еко” и без пластмаса. Младата майка си поставила за цел първоначално да изпробва за седмица дали може да мине без подобни продукти като памперси, детски пластмасови играчки и залъгалки, опаковки за храна и козметика, изработени от подобни материали и какво ли още не.


„Крайният резултат бе шокиращ. Това, през което минахме, направо не е за вярване. Ще го помня цял живот”, спомня си Лиан.
Но как точно е протекла седмицата на майката и бебето й без пластмаса, както и много снимки ще научите на jenata.blitz.bg

Източник: blitz.bg