338 украински граждани потеглиха с извънредна композиция към Сливен от

...
338 украински граждани потеглиха с извънредна композиция към Сливен от
Коментари Харесай

Над 300 украинци потеглиха с извънреден влак от Варна

338 украински жители потеглиха с изключителна комбинация към Сливен от жп гарата във Варна.

Те са тръгнали в 15.00 ч. и всичко е минало умерено, оповестиха от пресцентъра на полицията за Moreto.net. На място има екипи на БЧК и детски ъгъл за децата.

От Сливен украинските бежанци ще бъдат превозени с рейсове до буферния център в Елхово. Там те ще останат там в границите на няколко дни, след което ще бъдат насочвани към държавни бази. В базата в Елхово могат да бъдат настанени над 1600 души.

В 17.00 ч. в същото направление отпътува още една група украинци. Към момента към момента не е ясно дали в утрешния ден от жп гарата в морската столица ще бъдат извозвани украинци.

Преди дни регионалният шеф на Варна Благомир Коцев разгласи, че към 7000 души от Варненска област би трябвало да бъдат преместени към вътрешността на страната.

" Оказа се, че за последните два дни 3000 души сами са си намерили различни места за настаняване. В момента от тези 4000, които остават, считаме, че през днешния ден и на следващия ден те ще намалеят фрапантно и могат да паднат до 1000 ", разяснява по-рано през днешния ден регионалният шеф.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР