3302,1 грама контрабандни златни изделия при четири проверки на превозни

...
3302,1 грама контрабандни златни изделия при четири проверки на превозни
Коментари Харесай

Над 3.3 кг златни бижута задържаха на „Капитан Андреево“ 

3302,1 грама контрабандни златни произведения при четири инспекции на транспортни средства, влизащи в страната от Турция, задържаха митничарите на пункта „ Капитан Андреево “, осведомят от Агенция „ Митници “.
Най-голямото количество златни бижутерийни произведения е намерено на 31 октомври в рейс с турска регистрация, дошъл на пункта на път от Турция през България за Германия. Водачът – турски жител, както и другите двама водачи и 20 –те пасажери оповестили, че нямат нищо за обявление. По метода „ разбор на риска “ рейсът е селектиран за щателна инспекция, при която в особено построен тайник в региона на двигателния обхват са открити два пакета, обгърнати с тиксо, съдържащи произведения от жълт метал. Установени са общо 2404.90 грама бижутерски произведения, измежду които пръстени, обеци, гривни, медальони. Според експертизата на вещото лице те са от 14 и 22-каратово злато, на обща стойност 328 805 лв..
По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. На 44-годишния турски жител е наложена възбрана да напуща рамките на България с разпореждане на наблюдаващия прокурор и е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 6000 лв..
При други 3 митнически инспекции на леки коли, влизащи в страната от Турция на път за страни от Западна Европа, са открити общо 897.2 грама златни украшения. На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули без знанието и разрешението на митническите органи.
Вчера на пункта идва лек автомобил с румънска регистрация. В колата били трима пътници- румънски жители. При персонален обзор на мъжете митничарите открили, че под облеклата са укрили разнообразни количества златни произведения. Общото количество на откритите контрабандни златни украшения е 236.7 грама.
В края на месец октомври, в персоналния багаж на трима пътници- турски жители, са открити общо 660.50 грама контрабандни златни бижута. На 26 октомври двама от нарушителите, мъж и жена, пътували с лек автомобил от Турция за Франция. В персоналния си багаж те били укрили общо 522.80 грама златни пръстени, медальони и обици.
Няколко дни по-късно, на 29 октомври, при персонален обзор на жена, пътувала със брачна половинка си в лек автомобил от Турция за Нидерландия, са открити 137.70 грама златни украшения. Те били укрити в горното долни дрехи на дамата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР