33 точки има в дневния ред на редовното заседание на

...
33 точки има в дневния ред на редовното заседание на
Коментари Харесай

Обявиха кога ще бъде гласуван Бюджет 2020 г. на Стара Загора

33 точки има в дневния ред на постоянното съвещание на общинския съвет в Стара Загора, което ще се организира на 13 февруари. Най-важната точка в него е Бюджет 2020, стана ясно през днешния ден от думите на ръководителя на локалния парламент Мария Динева. „ Становищата на комисиите са позитивни, в пет от тях бюджетът на бщината е признат с цялостно болшинство, а единици са неподкрепящите го “, заяви Диян Димитров от непрекъснатата комисия по финанси и бюджет, който взе присъединяване в конференцията. Той посочи, че и този бюджет " следва логиката на предходните - закостенял и предвидим, разноските са съобразени с приходите. Това е принцип, който се съблюдава “. Димитров акцентира, че се резервират данъчните ставки, а по-голямата част от вложенията ще бъдат финансирани по европейски планове и стратегии. От 60 хиляди на 90 хиляди лв. се усилват средствата  за подкрепяне на двойките с репродуктивни проблеми.
300 хиляди лв. са планувани за еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора, която би трябвало да започва от 1 юни. Правилникът за отпущането й е в дневния ред на сесията и ще се гласоподава на първо четене. 
„ Ще гласуваме на второ четене още и измененията в Наредбата на Община Стара Загора за организация на предучилищното обучение. Между двете обсъждания на нормативния документ няма постъпили оферти “, посочи Мария Динева. Съветниците ще прегледат и вземат решение за възлагане на финансов одит на общински търговски сдружения от дипломирани експерт-счетоводители за легализация на годишните им финансови доклади. Сред предложенията, които съветниците ще гласоподават са и оферти за преустановяване на съсобственост в два парцела, именуване на улица в с. Богомилово, стана ясно още на конференцията. 
903 635 лв. е издръжката на общинския съвет за 2020-а, стана ясно след журналистически въпрос за размера й. От отговора на ръководителя на общинския съвет излиза наяве, че в тази сума с изключение на възнагражденията на съветниците влизат и заплатите на личния състав, който обслужва локалния парламент, помощите, които се гласоподават от съвета и разноските за активността на локалния публичен медиатор. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР