33-ма турски войници бяха убити вчера в Идлиб при въздушни

...
33-ма турски войници бяха убити вчера в Идлиб при въздушни
Коментари Харесай

Русия и Сирия бият по турски войници в Идлиб

33-ма турски бойци бяха убити през вчерашния ден в Идлиб при въздушни удари. Още няколко души са тежко потърпевши при нападението. Други известия настояват, че жертвите измежду турските военни са повече.

Анкара нанесе ответни удари по позиции на армията на Башар Асад. " Всички известни позиции на режима бяха обстреляни от нашите сухопътни и военновъздушни елементи ", сподели в официално съобщение ръководителят на Дирекцията по връзки в турското президентство Фахреттин Алтун.

Вследствие на ескалацията на напрежението в Сирия в Анкара се организира изключителна среща, управлявана от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. Заседанието в президентския замък продължи два часа и в него взеха присъединяване военният и външният министър, началникът на Генералния щаб, ръководителят на разследващата работа Разузнавателна служба на Турция и други високопоставени публични лица. Крайната националистическа Партия на националистическото деяние, която поддържа ръководещата Партия на справедливостта и развиването, и опозиционната Народнорепубликанска партия организираха изключителни съвещания на управленията си по отношение на ситуацията.

По-рано Русия упрекна Турция в нарушение на съглашението от Сочи и че е подкрепила с артилерийски огън въоръжените размирен групи в Идлиб, а в съветски медии се появиха информации, че са били употребявани портативни зенитни ракетни комплекси (ПЗРК) против сирийски и съветски самолети и хеликоптери. Такива фрагменти бяха оповестени и в обществените мрежи.

При турски удари за 17 дни са били унищожени над 1700 сирийски военни, 55 танка, 3 хеликоптера, 18 бронирани машини, 29 гаубици, минохвъргачки, хранилища за муниции, оповестиха турски медии. Точният брой жертви и провали на сирийската войска не могат да бъдат доказани от самостоятелни източници.

Съединени американски щати също приканиха за преустановяване на настъплението в Идлиб и показаха поддръжка за Турция. " Заставаме зад нашия съдружник в НАТО Турция и продължаваме да призоваваме за неотложно прекъсване на тази отвратителна атака на режима на Асад, на Русия и на силите, подкрепяни от Иран ", сподели в официално съобщение представител на Държавния департамент.

Турция няма повече да стопира сирийските бежанци да доближават Европа, сподели почитан турски представител, представен от Ройтерс. Бреговата защита и граничните чиновници по сигурността са получили разпореждане да не се намесват, в случай че мигрантите тръгнат да пресичат границите. В Турция по публични данни има към 3 милиона и 700 хиляди сирийски бежанци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР