33-годишният военен, бит от цигани във Войводинова не е реагирал,

...
33-годишният военен, бит от цигани във Войводинова не е реагирал,
Коментари Харесай

Наказания за биячите искат близките на жертвата във Войводиново

33-годишният боен, обичай от роми във Войводинова не е реагирал, тъй като против него е имало две деца , той е можел да реагира, бил е 12 години в армията, само че не е желаел да нарани, а и не е очаквал всички да му се нахвърлят, изясни пред БТВ бащата на потърпевшия.

Семейството благодари на хората за поддръжката и на първите очевидци на място, на семейство от Сливен, което безусловно е избавило военния . Много е зле и ударите са били единствено в главата и то с ритници , разясниха околните и прибавиха, че съгласно очевидци, ромите го повалили на земята и го ритали грубо в главата.

Семейството се надява, че казусът няма да остане следващият безнаказан , когато безусловно някой се пробва да убие брутално някой различен би трябвало да има санкции, н е може да продължава по този начин .

Напрежението във Войводиново разясниха Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация и Александър Методиев от Движение за права и свободи .

Методиев изясни, че е рисково изкуственото основаване на напрежение сред роми и българи както прави Каракачанов. Тези произшествия са плод на неначетеност, в тази ситуация причинната е че няма ограничения, институциите не се правят работата със законите , има закони, само че няма правда.

Не може битов скандал да се трансформира в обществена политика и да се санкционират почтени цигански фамилии в тези минусови температури.

 Каракачанов: Гетата не се търпят Обновена
Каракачанов: Гетата не се търпят

Тотално обвързване на обществени помощи с труд и обучение

Според Сиди, думите на Каракачанов не са крайни, не трябва да си слагаме главите в пясъка . Като се събарят къщи, две правозащитни организации излизат и стартират да упрекват, пазят, да изясняват , че тези хора няма къде да живеят.

За Методиев това е рисково говорене и изясни, че той е от цигански генезис и това го наскърбява, а Сиди добави, че е от еврейски . Ние ромите сме измъчен народ и сме гонени постоянно, тази година циганският етнос ще гласоподава по разсъдък , за тези които са им подали ръка, изясни депутатът от Движение за права и свободи.

Всички огромни партии са купували цигански гласове , всички партии от прехода са купували, а във Войводиноео едни хора просто пребиха един човек тъй като им е направил забележка, това се случи, разяснява депутатът от Вътрешна македонска революционна организация

Каракачанов и Цветелин Кънчев са обикаляли ромски махали по времето на Евророма , с цел да целуват сополиви циганчета и да купува гласове, добави Методиев.

Сиди изясни, че Методиев приказва нелепости , циганската безочливост се търпи тъй като огромните партии купуват гласове.

 По-тежко обвиняване за нападателите желаят протестиращи във Войводиново
По-тежко обвиняване за нападателите желаят протестиращи във Войводиново

Местните считат, че нападението над командоса е опит за ликвидиране

Припомняме, по-рано денем вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов посети селото . Той увери пребития командос, че няма да се допусне разпра за неговите близки от наплашените роми.

Малко по-късно в обществената мрежа Facebook някогашният пълководец на 61 Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков прикани парашутистите да се съберат на 11 януари на площада в село Войводиново с барети и флагове на безмълвен митинг.

Военният бе атакуван Йордановден и е с контузии на главата и комоцио , направил забележка на двама млади на пътя в пловдивското село Войводиново. В понеделник положението на бития Валентин се утежни .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР