33-годишният Сергей Димитров остава в ареста с постоянна мярка за

...
33-годишният Сергей Димитров остава в ареста с постоянна мярка за
Коментари Харесай

,,Депутатът“ на Промяната – Сергей Харварда измамил още 30 души за 128 000 лв.

33-годишният Сергей Димитров остава в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение „задържане под стража“ поради машинация на четирима души, от които взел 12 950 лв. с заричане за разнообразни услуги. Определението на пловдивския областен съд ще бъде обжалвано от юриста на обвинения Деница Чингарова, заяви тя пред кореспондент на Plovdiv24.bg. Делото е планувано за 21 юли от 13,30 ч. в Окръжен съд.

Димитров и бранителят му заявиха подготвеност неотложно да възстановят сумата, за която претендират ищите.

„Готов съм да възстановя сумата. Ако бъда пуснат, незабавно ще са по сметката на съда“ – съобщи обвиненият.

Пред камерата адв. Чингарова съобщи, че би било правилно жалбите да се отдръпват след осъществяване на паричния превод. Съдът посочи, че по делото има близо 30 очевидци потърпевши лица и има безапелационни данни, че е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие, тъй като няма съответен адрес на престояване.

В хода на съвещанието стана ясно, че през 2021 година против Димитров е имало произвеждане за машинация за 8000 лв.. То е било спряно, защото органите не са го разкрили на непрекъснатия му адрес по персонална карта в гр. Петрич или в квартирата му в гр. Пловдив. Тъй като не е бил открит, е разгласен за общодържавно търсене. Прокурорът показа писмо информация от Криминална полиция, съгласно която в предходен интервал Сергей Димитров е получил от разнообразни лица над 128 000 лв..

Обвинението е в работен вид и занапред предстоят да се събират нови доказателства. Засега се води по член 210 от Наказателен кодекс, съгласно който наказването е отнемане от независимост от 1 до 8 години, в случай че деецът на измамата се е представял за длъжностно лице. Съдията призна, че квалификацията е непрецизирана и е допустимо в хода на делото да бъде изменена на обвиняване по член 209: „Който за да набави за себе си или за другиго имотна полза възбуди или поддържа у някого подвеждане и с това аргументи нему или другиму имотна щета, се санкционира за машинация с отнемане от независимост от 1 до 6 години“.

Сергей Димитров, представящ се за народен представител от „Продължаваме промяната“ и се е хвалил, че е приключил Харвард. Носил със себе си и снимки, на които е до водача на ГЕРБ Бойко Борисов, както и с кмета Здравко Димитров-Зико.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР