33-годишният основател на Facebook Марк Зукърбърг е петият най-богат човек

...
33-годишният основател на Facebook Марк Зукърбърг е петият най-богат човек
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг има 74 млрд. долара - ето колко струват къщите, колите и пътуванията му

33-годишният създател на Фейсбук Марк Зукърбърг е петият най-богат човек в света със положение от 74 милиарда $. За разлика от други богаташи обаче той не си пада по разточителния метод на живот. Дори носи еднотипни облекла (дънки и тениски), тъй като споделя, че по този начин заран си икономисва време от избора на облекло.

Има обаче едно нещо, за което Зукърбърг не пести средства - парцелите. През май 2011 година той купи голямо имение в Пало Алто за 7 млн. $. Оттогава насам е направил редица усъвършенствания, в това число основаването на виртуален домакински помощник. Предприемачът купи и парцелите, прилежащи на неговия, с цел да си обезпечи още по-голямо успокоение.

Зукърбърг и брачната половинка му Присила Чан имат и къща в Сан Франциско. Не се знае на каква цена са я купили, само че са похарчили най-малко 1 млн. $ за поправки и допълнения (като да вземем за пример оранжерия), написа Business Insider.

През 2014 година двойката добави към притежанията си и два парцела на Хаваите - ферма и плаж, и двете на доста огромни територии. За задачата бяха изхарчени 100 млн. $.

Истината обаче е, че Зукърбърг не харчи кой знае какъв брой за други неща. Колите очевидно не са му пристрастеност - виждан е в Acura TSX, Volkswagen и Honda Fit, като и трите модела са на цена под 30 000 $.

Младият милиардер не пътува постоянно за наслаждение, а когато го прави по работа разноските поема Фейсбук. През 2015 година да вземем за пример те са възлезли на 5 млн. $, като тази сума включва и защитата.

Чест прави на Зукърбърг, че дава доста средства за щедрост. Заедно със брачната половинка си ръководи The Chan Zuckerberg Initiative, която си е сложила амбициозната цел да откри лекове за всички заболявания.

Зукърбърг е споделял, че възнамерява през идващите години да продаде акции на стойност близо 12 милиарда $, които да употребява за благотворителни дела, а до края на живота си да направи същото с 99% от положението си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР