33-годишният Ивайло Ст., който беше предаден на съд по обвинителен

...
33-годишният Ивайло Ст., който беше предаден на съд по обвинителен
Коментари Харесай

8 години затвор за мъж, убил пияния си брат

33-годишният Ивайло Ст., който беше предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище за убийството на родния си брат, бе наказан през днешния ден на 8 години отнемане от независимост при непоколебим режим, оповестиха от Прокуратурата.

Състав на Търговищкия областен съд призна Ивайло Ст. за отговорен за умишленото ликвидиране на брат си Стефан Ст. и му наложи наказване 20 години отнемане от независимост. Заради съкратеното правосъдно разследване съдът понижи с една трета наказването му и дефинира Ивайло Ст. да изтърпява наказване 8 години отнемане от независимост при непоколебим режим.

Подсъдимият живеел в жилището на родителите си в Търговище с майка си и по-големия си брат – потърпевшия Стефан Ст. Между двамата братя постоянно възниквали спорове, защото Стефан пиел. Заради това подсъдимият Ивайло Ст. упорствал брат му да напусне жилището. На Нова година той му се заканил с ликвидиране след следващия скандал посред им.

На 1 март 2017 година след 21 часа потърпевшият Стефан се прибрал в общото жилище пийнал. Останал в хола и пускал мощно музика от мобилния си телефон. След 23 часа подсъдимият влезнал при брат си и избухнал скандал поради мощната музика. Ивайло настоял брат му да спре да тормози него и майка му и да се изнесе от жилището.

Майка им се пробвала да спре спора сред двамата си синове. Внезапно Ивайло взел кухненски нож с 12-сантиметрово острие и нанесъл мощен удар в лявата част на гърдите на брат си. След това хвърлил ножа в хола и излязъл към входа на жилището, като извикал на майка си да се обади на полицията. На тел. 112 тя му подала сигнал. Пристигнал полицейски екип, който открил, че потърпевшият Стефан е в тежко положение и повикал медицински екип, който отвел в болничното заведение намушкания. Пострадалият умрял малко след среднощ на 2 март 2017 година

Съдебномедицинската експертиза показала като повода за гибелта на 40-годишния мъж острата кръвозагуба от прободно-порезното пострадване от нанесения удар с ножа, проникнал в гръдната и коремната празнина.

Присъдата на Търговищкия областен съд предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативния съд във Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР