33-годишната Валерия Стефанова от Велико Търново ще участва в края

...
33-годишната Валерия Стефанова от Велико Търново ще участва в края
Коментари Харесай

Българка отива на световно по танци на пилон

 33-годишната Валерия Стефанова от Велико Търново ще взе участие в края на ноември в Международен шампионат по танци на стълб (пол денс) в Съединени американски щати. Нашенката ще се състезава с още 25 танцьорки от Испания, Колумбия, Бразилия, Италия, Русия и други, написа borbabg.com.

Ако се класира измежду първите три, това ще й даде опция да взе участие в професионални надпревари. Подготовката на болярката за конкуренцията към този момент е към своя край след 9 месеца неуморни тренировки.

Валерия стартира да се занимава с пол денс преди пет години. Семейството й мъчно възприело това нейно занимание, тъй като не било осведомено с танците на стълб като спорт, а ги свързвало с еротичните представления в мъжки питейни заведения. Най-голяма поддръжка обаче ненадейно получила от своя брачен партньор.

" Продължих да упражнявам даже по време на бременността. Благодарение на това наддадох единствено осем кг и по-късно ми беше елементарно да си върна предходната форма. За мен пол денс е не просто спорт, а и изкуство. Въпреки това българите към момента го възприемат по друг метод и им е мъчно да се отърсят от остарелите стандарти “, показа търновката.

Тя описа, че преди да се насочи към пол денс, ходела на фитнес, само че това не било задоволително атрактивно за нея. Случайно видяла по малкия екран репортаж за танците на стълб и незабавно решила, че ще паснат на темперамента й.

" Пол денс тренира по едно и също време цялото тяло, както и обособени мускулни групи, които не могат да бъдат развити при общоприети фитнес извършения. Съчетава аеробика, гимнастика, развива прелест, женственост и усъвършенства вестибуларния уред. Иначе единствената аналогия сред пол денс и стриптийза е съществуването на стълб “, изясни тя.

Миналата година търновката направила своя дебют в съревнование в Малага, Испания. Представила авторска хореография, а журито я класирало на второ място. Това й дало шанса да взе участие в шампионата в Маями. Веднага след спечелването на сребърен орден почнала да се приготвя за новото предизвикателство. Увеличила тренировките от три на пет пъти седмично и трансформирала хранителното си меню.

" Денят за мен стартира в 5 часа сутринта. Тогава сготвям за всичките ми хранения, защото съвсем непрекъснато съм в придвижване. Нося храната в кутии с мен и не се тормозя, че няма да има какво да похапвам, до момента в който съм на открито. Залагам главно на месо, риба, зеленчуци, киноа, елда и плодове. Смятам обаче, че без значение дали човек се занимава толкоз интензивно със спорт, би трябвало да се храни по този здравословен метод “, разяснява Валерия.

В края на идната седмица тя и брачният партньор й ще отпътуват за Съединени американски щати, защото са решили да си подарят екскурзия преди надпреварата в Маями. Валерия е уверена, че ще успее да се класира в челната тройка и ще развее победоносно българския байрак.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР