33-годишната търновка Надя Костадинова успя да вкара в капан изпечен

...
33-годишната търновка Надя Костадинова успя да вкара в капан изпечен
Коментари Харесай

Майка разобличи жесток измамник: Ром от Нови Искър се прави на ливански хирург, дири болни деца за донори на органи в Турция

33-годишната търновка Надя Костадинова съумя да вкара в капан изпечен лъжец, който една седмица предлага услугите си на привиден ливански хирург с обещания да помогне на 13-годишната й щерка Никол. Красавицата има израстък на тазобедрената става от заболяването сарком на Юинг, написа " Борба ".

Два дни след пускане на акцията за набиране на средства за интервенция на Никол в чужбина по телефона се обажда „ ливанският доктор “. Надя Костадинова приема и изслушва всички позвънявания,защото всяко едно от тях може да бъде лъч вяра за красивото й момиче. Така стартират диалозите с Рушен Мохамед, който споделя, че е ливанец и експерт по коремна хирургия, практикуващ в Германия, само че в този момент е в България. Мъжът желае да помогне, тъй като бил разчувстван от драмата на фамилията.

„ Той се обади на 24 октомври и изясни, че другарка му дала телефона ми и го помолила да
 Румен Симеонов като ливанеца Рушен във Facebook Румен Симеонов като ливанеца Рушен във Facebook
помогне. Разказа, че работи с огромни международни компании. После се срещнахме в София, в ИСУЛ. Вече сме създали три биопсии и всички с една и съща диагноза. Казвам това, тъй като Рушен ни изиска епикризите и напълно професионално се произнесе, че има нещо сбъркано и те са погрешни. Започна да ме убеждава, че съм попаднала в черна дупка и ме лъжат, само че той може да ни помогне. Не е продумвал за пари, единствено говореше за клиники и за доктори “, стартира своя роман през вчерашния ден Надя Костадинова, която одобри да опише историята единствено за в. „ Борба “.

СРЕЩИТЕ НА НАДЯ И ЛИВАНСКИЯ БЛАГОДЕТЕЛ ПРОДЪЛЖИЛИ

В София и с действителни лекари – едната била в един диагностично-консултативен център в столицата, а другата с доктор Маргаритов, работещ във филиал на турска клиника. Лекарите познавали Рушен и всичко било доста същинско. По време на една от срещите той обяснил, че съгласно него и сътрудниците му детето има проблем в бъбрека и се постанова такава интервенция в Турция. Мъжът непрекъснато подчертавал, че не желае пари и го прави от положително сърце.

Семейството даже получило имейл и телефон с име на доктор, които се оказали действителни. Лекарят към този момент знаел за казуса на Никол и за потребността от незабавна оперативна интервенция.

„ Първото подозрение пристигна, когато лекарката от ДКЦ в София му се развика да не й води хора, които не са за нейната компетентност. После подозрението се промъкна поради настояването му за интервенция на бъбрек в Турция. Помислихме си, че желаят да употребяват детето ни за донор, да й вземат бъбрека и след това да ни я върнат с един. Какво ли не премислихме, какво ли не пресметнахме. Накрая на 30 октомври към този момент отидох в полицията във Велико Търново и описах всичко “, споделя Надя Костадинова.

ПОЛИЦИЯТА ОБАЧЕ ПОИСКАЛА ДОКОЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК Е МОШЕНИК, ЗАЩОТО ДО момента имало единствено телефонни диалози и срещи със съпричастие и опит да се помогне на едно онкоболно дете. След това, при другите срещи и диалози, към този момент се стигнало до оферта от Рушен за съответна клиника в Турция, благосъстоятелност на мощен холдинг. Първо тя се намирала в Одрин, след това в Истанбул, най-после трябвало да се тръгне за мегаполиса и даже с обезпечена защита. Чак тогава измамникът загатнал и за пари – 3000 евро и още 500 $ за немски доктор, който щял да дойде особено.

ПУБЛИЧЕН АРЕСТ В КАФЕ „ ЕЛЕНА “ СЛЕД СРЕЩА НА АВТОГАРА „ ЮГ “

ПРЕЗ ВСИЧКИ ЧАСОВЕ СЛЕД ПАРИЧНАТА ОФЕРТА ПОЛИЦИЯТА и прокуратурата в остарялата столица били накрак. Разговорите сред Надя и Рушен се записвали, тя съумяла да го убеди, че носи желаната сума и че е подготвена да тръгнат за Турция. Срещнали се на автогара „ Юг “ и след това отишли в кафе „ Елена “. Било след среднощ и Рушен не съумял да забележи служителите на реда под прикритие. Когато изтерзаната майка тръгнала да му дава парите, той бил окован с белезници.

„ Този мъж не може да бъде човек, желаех да го убия, той е урод и не може да се гаври по този начин със ориста на едно болно дете! Дали пък към този момент не е употребявал съвършената си скица и при други фамилии у нас, които разгласяват своя вик за помощ! “, се гневи Надя Костадинова. Въпреки житейското тестване, през което минава в този момент, тя е имала смелостта да вкара в клопка един изпечен престъпник, който също има дете.

РУМЕН СИМЕОНОВ ОТ НОВИ ИСКЪР ПРЕЖИВЯВА ОТ ВЛИЗАНЕ В РОЛИ

32-ГОДИШНИЯТ МНИМ ЛИВАНСКИ ХИРУРГ Е РОМ ОТ НОВИ ИСКЪР. В петък Районният съд във Велико Търново остави Румен Симеонов зад решетките с непрекъсната мярка. Във Facebook този лъжец обаче се показва като Рушен Мохамед, ливанец. Цялата скица с опита за машинация за дъщерята на Надя той е осъществил самичък, няма съучастници, е безапелационен прокурорът по случая Тотко Найденов.

Румен има и други предходни сходни измами, за които към този момент осъждан. Той обичал да се показва за длъжностно лице и влизал в функциите доста професионално. Бил е служител на реда и кино продуцент. Разследвал измами и желал от хората пари, тъй като Министерство на вътрешните работи било оскъдно. Организирал подправени кастинги за филми и събирал от претендентите по 20 – 30 лв. за присъединяване в препитването. Подобна злокобна скица и подигравка със ориста на болно момиче обаче правел за пръв път.

Истински положителни хора до петък са събрали на Никол 107 000 лева и настрана са преведени 5000 евро. Семейството евентуално ще се довери на клиника във Франция за интервенция, а настрана чака средства от Фонда за лекуване на деца у нас. Първоначално за интервенция в Турция на фамилията бе казано, че ще са нужни 165 000 евро. Родителите Надя Костадинова и Йордан Георгиев отвориха благотворителна сметка, а доста търновци се включиха в акцията. Никол е в VIII клас в елитна търновска гимназия. На 14 септември т.г. подвига висока температура, след това се стига до диагностициране на страшното заболяване, което се оказва нелечимо у нас. Преди 13-годишната хубавица не е имала проблеми със здравето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР