33-годишна жена с бебе в количка е пресичала на пешеходна

...
33-годишна жена с бебе в количка е пресичала на пешеходна
Коментари Харесай

Тежко е състоянието на майката, блъсната в Пловдив

33-годишна жена с бебе в количка е пресичала на пешеходна пътека, когато я блъска рейс от градския превоз в Пловдив. Шофьорът е правил ляв завой на кръстовище в жк "Тракия ".

Жената е в тежко положение с голям брой контузии и е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на УМБАЛ "Св. Георги ". Сред контузиите и са фрактура на черепа, фрактура на таза и други съществени пострадвания. Бебето е невредимо.

Водачът на рейса беше арестуван за 24 часа от полицията, казусът се проверява.

Заради възходящия брой жертви и потърпевши при произшествия на пешеходни пътеки ,

се заприказва за въвеждането на санкция от 100 лв. за пешеходци , които приказват или пишат на мобилния си телефон, до момента в който пресичат.

"У хората се появи чувството, че всеки би трябвало да им спре и не е нужно даже да се оглеждат. Но в действителност това е тяхно задължение”.

Това разяснява в "Здравей, България " специалистът по пътна сигурност Алекси Стратиев.

Според него пешеходците би трябвало да бъдат "озаптени”, откакто са били уверени, че имат безусловно право като участници в придвижването.



Очаква се през днешния ден прокуратурата да реши дали да удължи задържането на водача на рейса от Пловдив или да го освободи.

Пострадалата е пресичала на обозначена пешеходна пътека и на светофарна уредба. Полицията към момента не е открила дамата с детската количка или рейсът са минали на червен светофар. Според очевидци майката е пресякла на зелено.

"Жената пресичаше на пешеходната пътека с детска количка. Количката хвръкна. Не можах да видя детето по какъв начин е, защото тя беше от другата страна. Майката беше цялата в кръв. Шофьорът спря по-надолу, с цел да окаже помощ”, споделя очевидката Десислава Попова.

Водачът е на 47 години. Тестван е с дрегер на място. Алкохолната му проба е негативна. От транспортната компания, в която работи, споделиха, че той е с дълготраен стаж и до момента не е имал съществени нарушавания. Неговото пояснение е, че страничното огледало на рейса му попречило да види дамата, която изскочила в последния миг.

Още по тематиката вижте и във видеото нагоре.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР