33 848 проверки са извършили през 2019 година служители на

...
33 848 проверки са извършили през 2019 година служители на
Коментари Харесай

14 акта за незаконно добити дърва са съставени през изминалата седмица във Варненско

33 848 инспекции са направили през 2019 година чиновници на 18 стопанства в системата на СИДП, оповестяват от пресцентъра на стопанството.

Основно са проверявани дърводобивни обекти, моторни транспортни средства преминаващи през горските територии, ловци и физически лица извършващи разнообразни действия в горите. За установените нарушавания са формирани 686 акта по Закона за горите. Конфискувани са 403,8 нелегално добити дърва за огрев. Задържани са 21 автомобила, 83 каруци и 21 триони.

Най-много нарушавания се регистрират при започване на годината, до месец март, и в края – от октомври до декември. За това и в тези месеци инспекциите са два пъти повече от междинното за годината. 14 259 са единствено за месеците октомври, ноември и декември.

През последните години понижават нарушаванията в горите, като това се дължи на засиления надзор, денонощните наряди, взаимната работа с правоохранителните органи и не на последно място – множеството сигнали, които жителите подават на телефон 112, когато станат очевидци на бракониерски нападения в горите.

За интервала 13.01-20.01.2020г. на територията на предприятието са осъществени 1718 инспекции, като за разнообразни нарушавания са формирани 47 акта и 2 констативни протокола. Половината от актовете са издадени от горските в ДГС-Генерал Тошево, по време на 70 инспекции в горите. 14 акта за нелегално добити дърва има в ДГС-Варна, 4 в ДЛС-Тервел, по два в ДЛС-Шерба, ДГС-Търговище, ДЛС-Паламара, ДЛС-Черни Лом, ДЛС-Балчик и един в ДГС-Провадия. През миналата седмица горските стражари са задържали 40 пространствени кубически метра дърва за огрев, автомобил, каруца и моторен трион.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР