320 танцьори от 10 формации ще участват в 12-тото издание

...
320 танцьори от 10 формации ще участват в 12-тото издание
Коментари Харесай

12-тото издание на Фолклорния фестивал „Капанскакитка“ събира 320 танцьори в Разград 

320 танцьори от 10 обединения ще вземат участие в 12-тото издание на Националния фолклорен фестивал на клубовете и школите, учещи български национални хора „ Капанска китка “.

Организатори на фолклорния празник са НЧ “Бузлуджа2010 “-Разград, Танцов клуб „ Абритус “ при НЧ “Бузлуджа2010 “ и Община Разград. Събитието се организира под патронажа на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев.

Откриването на фестивала е планувано за 10,00 ч. на 14 май(събота) в залата на Общинския културен център в Разград(Новия театър).

Фолклорната конкуренция ще се организира в два тура. В първия след авансово изтеглен чоп клубовете ще показват по две достоверни национални хора, а за втория би трябвало да са подготвили по три танца или фрагменти от танци в избрани музикални размери, след чоп ще изпълнят един от тях.

Журито, което ще прави оценка осъществяванията, е с ръководител Любчо Василев – зам.-председател на Съюза на музикалните танцовите дейци в България и членове: хореографите Румян Занев и Чавдар Чанов. Комисията прави оценка по следните критерии: достоверност и автентичност на фолклорните хора; стилно осъществяване на хората особено за съответната етнографска област;емоционален заряд и артистичност на изпълнителите.

Входът за феновете е свободен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР