320 души са положили клетва като общински съветници от първия

...
320 души са положили клетва като общински съветници от първия
Коментари Харесай

Любопитна статистика: 320 души са били общински съветници във Варна от 1991 година до днес

320 души са положили клетва като общински съветници от първия демократично избран oбщински съвет през 1991 до в този момент във Варна. Близо 1/4 от тях имат повече от един мандат зад тила си, демонстрира информация в архивните документи на Общински съвет - Варна, оповестени на уеб страницата на институцията.

Доайени са двама съветници, които със своите шест мандата са рекордьорите в локалната законодателна активност. Те имат над 20-годишен опит в зала „ Пленарна “, като един от тях е в състава на настоящия Общински съвет.

Ветерани са и други двама сегашни общински съветници, записали в биографиите си пет мандата. В най-новата история на локалния парламент във Варна трима души са полагали четири пъти клетва като съветници, излиза наяве от архива.

С три мандата в Общинския съвет са 15 души, а два пъти в зала „ Пленарна “ са се клели 57 локални депутати. Двама от актуалните общински съветници са били част и от първия демократично определен локален парламент във Варна.

Общо 10 мъже са били отпред на Общинския съвет през последните 27 години, сочи още статистиката.
Всички налични решения и протоколи на Общинския съвет във Варна от 1991 година до днес   вече са оповестени на уеб страницата на институцията –varnacouncil.bg , секция Архив.
Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР