32-то издание на един от най-големите кино фестивали в България

...
32-то издание на един от най-големите кино фестивали в България
Коментари Харесай

Какво ще гледаме на Киномания 2018

32-то издание на един от най-големите кино фестивали в България стартира на 15 ноември в София. Филмите ще са над 50 - задоволително разнородни, с цел да задоволят разнообразни усети.



Откриването е с българското заглавие " Времето е наше " на Петър Попзлатев , по претекстове от романа " Разруха " от Владимир Зарев и разказите " Бяло сладко " и " Руса капачка " от Димитър Шумналиев.

Действието се развива към прехода през 1989 година, по време на който орисите на писателя Мартин ( Леонид Йовчев ) и служителя на Държавна сигурност Боян ( Рушен Видинлиев ) се преплитат. Участват още Елена Телбис, Ивайло Христов, Светлана Янчева, Валентин Ганев и други.



В панорамата " Фестивал на фестивалите " ще забележим някои от най-чаканите и завладяващи заглавия на международното кино. Сред тях са филмът на Рейв Файнс за фамозния съветски балетист " Рудолф Нуреев: Бялата гарга " , новият на Паоло Сорентино " Те ", " Ван Гог: Пред портите на вечността " на Джулиън Шнабел, дълго чаканите " Курск " на Томас Винтерберг и " Всички знаят " на Асгар Фархади .



"Лице в лице " на Бергман

Десет кино лентата ще отбележат 100-годишнината от рождението на Ингмар Бергман , като документалният " Островът на Бергман " на Мари Нюрерьод ще хвърли повече светлина върху личността на именития режисьор.

 Снимка 373729

Сред останалите акценти в 32-та Киномания 2018 са детското кино, документални филми, селекция на нови френски заглавия, както и филм, отдаден на починалата Арита Франклин.

Киномания 2018 е от 15 до 29 ноември в определени киносалони в София
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР