32 страни ще се съревновават на Световното първенство в Русия

...
32 страни ще се съревновават на Световното първенство в Русия
Коментари Харесай

Предсказаха непредсказуемото: Анализатори от Goldman Sachs посочиха новия световен шампион по футбол с помощта на сложна статистическа формула

32 страни ще се съревновават на Световното състезание в Русия в идващите четири и половина седмици, само че единствено една от тях ще стане победител.

Както отбелязва Фистикс Рихтер от Statista, макар обстоятелството, че всеки почитател / специалист има свое мнение кой ще завоюва, най-важното нещо в играта е неговата непредсказуемост.

Едно неправилно решение, един неакуратен удар или една травма могат да решат изхода на целия сезон или шампионат.

Имайки поради непредсказуемостта на играта, анализаторите в Goldman Sachs са създали комплициран статистически модел, с цел да се опитат да предскажат кой народен тим ще завоюва купата на международен първенец.

Според техния разбор, въз основата на 53 обособени променливи (включително отборни рейтинги, рейтинги на играчи и характерности от последните мачове), с възможност от 18,5%, купата ще бъде извоювана от Бразилия. На второ място е Франция (11.3%), следвана от Германия (10.7%).

Графиката по-долу демонстрира, че обществеността не е съгласна с данните от статистическия модел и смята Германия за най-вероятния победител в Световното състезание.

Общественото мнение и статистическата възможност за спечелването на Световното състезание в Русия

Забележка: С жълт цвят на графиката е показано публичното мнение, а със наследник - статистическата възможност.

Ipsos са интервюирали към 12 хиляди души от 27 страни: 23% дават гласа си за тима на треньора Йоахим Льов, а 21% разпореждат очакванията си на Бразилия.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР