32 стъпки има преди да се плати на хотелиерите, подслонили

...
32 стъпки има преди да се плати на хотелиерите, подслонили
Коментари Харесай

Илин Димитров от ПП: Програмата за украинските бежанци е неефективна и тромава

32 стъпки има преди да се заплати на хотелиерите, подслонили бежанци
Хотелиерите във Варна и региона сигнализират за забавени обезщетителни заплащания за настаняването на украински бежанци. Те споделят, че не им е плащано от май. До 20 октомври ще бъдат изплатени всички безспорни суми за първата част на програмата, а тези от юни, юли и август - до края на месеца, съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров за Нова телевизия.

„ На 2 август, когато встъпихме в служба заварихме една извънредно неефективна, тромава и тежка стратегия. 32 стъпки има преди да се заплати на хотелиерите, подслонили бежанци.  Самата стратегия и структурата е тежка ”, насочи рецензия към кабинета „ Петков ” служебният министър на туризма. Самият той е член на „ Продължаваме промяната ”.  

Министърът акцентира, че програмата е писаната не от предшественика му на поста Христо Проданов от Българска социалистическа партия, а от предходния Министерски съвет.

„ Ние сме платили 4 пъти до момента, удвоили сме скоростта. От 5 дни работи програмен продукт да спестим 15 дни на екипа. Чакаме описи от 5 министерства, с цел да се разплатим. Успяхме юни, юли и август и в сряда може да видят хотелиерите. До края на октомври ще бъдат платени всички безспорни суми, само че има и противоречиви ”, акцентира министърът.  „ Изхранването също е сериозен проблем. Документите се събират от обособен орган, който ги събира и изпраща когато реши ”, акцентира министърът. И изясни, че желае да види 9% Данък добавена стойност за целия туристически бранш.

Той акцентира, че са наследили 1000 тъжби за неизплащане на средства.

„ В момента работят два типа стратегии за подкрепяне - единствено да се поеме нощувката за 10 лв., другото включва и изхранването и е за 15 лв.. На някои им стигат, на други не. Ако имаме студена зима, тези пари няма да стигнат ”, безапелационен е Димитров. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР