32-годишният Мирослав Дяков, който държа против волята му 18-годишно момиче

...
32-годишният Мирослав Дяков, който държа против волята му 18-годишно момиче
Коментари Харесай

Задържаха под стража мъжа, малтретирал 18-годишно момиче в Добрич

32-годишният Мирослав Дяков, който държа срещу волята му 18-годишно момиче в Добрич , получи най-тежката мярка за неотклонение „ зЗадържане под стража “. Повдигнати са му две обвинявания - за незаконно отнемане от независимост повече от две денонощия по метод непосилен и рисков за здравето на потърпевшата, както и за държане на опиати.

Това заяви пред медиите наблюдаващият прокурор Павел Любенов. Все още не е осъществена съдебно-медицинска експертиза, заради което е рано да се каже дали ще му бъде повдигнато и обвиняване за причиняване на телесна щета.

Любенов отхвърли да заяви дали момичето е изнасилвано. Има данни, че е вземала опиати и преди случая. Пресилено е да се дефинира, че е отвлечена, сподели прокурорът, по-скоро е отишла непринудено в жилището, като по-късно е била арестувана срещу волята й.
 Павел Любенов и Пламен Николов /вдясно/
18-годишната се споделя Виктория и е ученичка - ще бъде 12-ти клас. Сигнал за изгубването й е подаден от майка й на 10 юли. Момичето отсъствало от къщи от 3 юли, като на 9-и изпратила на майката известие, че е добре и е на плаж в Каварна. Когато не се върнала, майката отишла в полицията. В сигнала показала, че щерка й е с Мирослав Дяков, който определила като неин другар. -->
 
Началникът на Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Добромир Пеев сподели, че Виктория е оповестена за локално търсене на 13 юли, а за общодържавно - на 18 юли, само че единствено в масивите на Министерство на вътрешните работи. Издирвателните мероприятия на полицията били деликатни, с цел да не основат опасност за здравето й и неведнъж били компрометирани, уточни Пеев.

До намирането на момичето довело задържането на Мирослав с опиати до жилището на родителите му, след което проверяващите стигнали и до жилището, което той обитавал и в което държал Виктория.
 Добромир Пеев

Окръжният прокурор Пламен Николов е посетил потърпевшата в добричката болница, където е настанена. Тя била призната през вчерашния ден с хемоглобин 35, при стандарт 120. И згубила е към 2 литра кръв след удари по лицето .

Направен й е обзор от правосъден доктор. Няма раздрани вътрешни органи или счупени кости. Прокурорът описа, че момичето има голям брой пострадвания по главата и ръцете. Има следи от гасене на цигари по лицето. Виктория споделила, че взема марихуана от една година.
 
32-годишният добричлия е осъждан 6 пъти и има 3 висящи каузи. Лежал е пет пъти в пандиза - за държане и за разпространяване на опиати. Има и един осъществен обир като малолетен. Последно е излязъл от пандиза през 2015 година

В момента има дело в правосъдна фаза и две в досъдебна в Районна прокуратура Добрич. Има данни, че е наркозависим. При гледането на мярката му в съда, той не се е признал за отговорен, а отбраната му показва, че не е бил добре лекуван от зависимостите си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР