32-годишният Джемал Караджан, в чиято кола загинаха три жени и

32-годишният Джемал Караджан, в чиято кола загинаха три жени и ...

Турчинът, в чиято кола загинаха 4-ма, остава в ареста.


32-годишният Джемал Караджан, в чиято кола загинаха три жени и дете на АМ "Тракия", поиска Пловдивският апелативен съд да го пусне под парична гаранция.

За същото пледираха и адвокатите му, обяснявайки, че 4-те жертви са неговото семейство - една трагедия, с която ще живее цял живот.Още по тематаЖертвите на пътния ад на "Тракия": 3 жени и малко дете1 юли 2018 12:1282Прокурор Николай Божилов представи разкази на очевидци, според които Джемал се е движил на 1 юли в средната лента със 110 км/ч, след което е преминал в аварийната и е блъснал отзад спрял камион, съобщи "24 часа".

Водачът му Иван Атанасов обяснил, че спрял, за да отиде до тоалетна. В това време Джемал го ударил отзад с миниван "Фолксваген транспортер".

На място са загинали неговото дете на 2 г., двете сестри на жена му - на 24 и 29 г. и тъща му, на 50 г.

Самият Джемал твърди, че забелязал на разстояние 50-60 метра камионът да спира или да потегля от аварийната лента. Според друг свидетел - Ахмед Озкан, камионът бил в аварийната лента, като двете му леви гуми били изнесени в средната.

32-годишният Джемал е роден в Германия и живее там с цялото си семейство.

Апелативният съд потвърди определението на Окръжния с аргумента, че има достатъчно доказателства за съпричастност към престъплението, в което е обвинен. Според съдия Веселин Ганев при по-лека мярка, той всеки момент може да си тръгне и да си укрие. Определението е окончателно.

 

 
По публикацията работи: Веселина Йорданова

Източник: dnes.bg