32-годишен турски гражданин, работещ като програмист у нас, загина, след

...
32-годишен турски гражданин, работещ като програмист у нас, загина, след
Коментари Харесай

Мъж загина, падайки от сграда, в опит да се спаси от пожар*

32-годишен турски жител, работещ като програмист у нас, почина, откакто падна от втория етаж (първоначално беше обявено, че е от третия етаж) на жилищна постройка на бургаската улица " Хаджи Димитър ". Младият мъж се паникьосал, откакто в населявания от него апартамент почнал да навлиза гъст пушек от пожар в избените пространства на кооперацията. Инцидентът е станал към 15.30 часа през днешния ден.

Половин час по-рано живеещият в постройката Атанас Джестанов слязъл в мазето, с цел да реже остарели железа с ъглошлайф. Искра обаче запалила насъбран в мазето стиропор. Гъстият пушек обгазил цялата пететажната постройка, заяви Дарик радио.

" 30 метра дим се извиваше нагоре ", описа свидетел.

Хората почнали да напущат постройката. Турчинът обаче излязъл на балкона, хванал се за парапета и опитал да се спусне по водосточната тръба, с цел да се избави. Събралите се пред входа съседи го предизвестили, че може да падне, само че той не ги послушал. В идващия момент желязното парче, за което се държал, се отчупило и той полетял. Паднал на паважа с главата надолу и умрял на място.

" Почти нищо не видяхме, само че дима го усетихме. Много беше задимено. Помислихме, че някой от жилищата гори. Жалко за момчето, което почина. Много спокоен беше, поздравяваше. Живееше тук от към два месеца ", споделиха живеещи в кооперацията.

" Много прекрасен, младеж беше починалия, бях другар с него. Разказвал ми е, че е роден в Гърция, само че се оженил за туркиня и живял там, имали дете. Преди 3 година се развел и пристигнал в България. Пили сме водка 3-4 пъти ", описа самият Джестанов, провокирал пожара.

След идването на пожарната почнала всеобща евакуация на постройката. В болничното заведение в Бургас са откарани две деца - две братчета - бебе на 9 месеца и момченце на година и половина, за които подозрения, че са обгазени. Те остават под наблюдаване, заяви " 24 часа ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР