32-годишен радикален ислямист беше осъден на пет години и четири

...
32-годишен радикален ислямист беше осъден на пет години и четири
Коментари Харесай

5 години затвор за радикален ислямист в Германия

32-годишен коренен ислямист беше наказан на пет години и четири месеца затвор в Германия за подкрепяне на скрит план за бомбено нахлуване в Берлин, от което терористите след това се отказали, съобщи ДПА.

Смята се, че цел на офанзивата е бил комерсиалният център в квартал Гезундбрунен, се споделя в постановлението на районния съд в немската столица. Терористите се отказали от проекта си, тъй като се страхували да не бъдат разкрити. Обвиняемият Магомед-Али С. дошъл в Германия през 2011 година от южната съветска република Дагестан. В наказателното разпореждане се твърди, че той е бил радикализиран в берлинска джамия, посещавана от тунизиеца Анис Амри, който през декември 2016 година умъртви 11 души, прегазвайки ги с камион на коледен базар в Берлин. Обвиняемият познавал Амри, само че директни контакти сред двамата не били открити, показва съдът.

Чеченец е готвил кървава баня в Берлин (обновена)

Магомед-Али С. не бил движещата мощ в терористичния скрит план на групата, само че подкрепял нападението и складирал в жилището си експлозиви, заяви арбитър Детлев Шмит. Целта на плануваната офанзива наподобява е била да бъдат убити колкото може повече хора и да се подкопае вътрешната сигурност в Германия посредством основаване на атмосфера на боязън.

В Берлин беше почетена паметта на 12-те жертви на осъществения преди три години атентат на коледен пазар

Разследващите обискирали жилището на обвинения през октомври 2016 година. Молбата за леговище на мъжа, който бил дипломиран обущар, била отхвърлена, само че той имал право на лимитирано напредване из страната. По време на траялия 38 дни развой подсъдимият не свидетелствал. Неговият юрист съобщи, че ще посъветва клиента си да апелира присъдата. Прокуратурата в началото поискала наказване от 6 години и 10 месеца отнемане от независимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР