32-годишен пловдивчанин стана герой на „Ройтерс“, след като влезе в

...
32-годишен пловдивчанин стана герой на „Ройтерс“, след като влезе в
Коментари Харесай

Братът на пловдивски катаджия стана герой на „Ройтерс“

32-годишен пловдивчанин стана воин на „ Ройтерс “, откакто влезе в новините със своята самодейност за спасяването на изоставени колела в Сингапур. Живко Гиргинов е брат на представителя на пловдивския КАТ Ботьо Гиргинов и евентуално от него е прихванал

Учителят по пиано Живко Гиргинов, който е живее в Сингапур към този момент девет години, не е удовлетворен от счупените колела, които е среща, изоставени по пътища и пешеходни пътеки там. Морето от жълти и оранжеви колелета на публични места в азиатската страна демонстрира какъв брой бързо градът е прегърнал културата на споделените колела, откогато огромни оператори като китайските компании “Офо” и “Мобайк” за пръв път се появиха преди година, споделя репортаж на Ройтерс.

“Приятелите ми се оплакаха, че на всички места има развалени колела и няма какво да се направи. Но аз не съм съгласен”, сподели Живко Гиргинов, който живее от 9 години на острова. 32-годишният преподавател по пиано взема решение да вземе нещата в свои ръце, като събира екип от съидейници, с които да връщат счупените колела в складовете на съответните компании.

Започнала през септември 2017 година, самодейността на Гиргинов за непринуден “Байк патрул” съумява да събере над 400 развалени колела единствено за седем обиколки.

Групата събира счупените колела от кварталите и ги реалокира на централно място. След това Гиргинов решил да наеме камион за Щатски долар 150, с който извозва събраните колела и ги връща на компаниите притежатели.

Инициативата на българина предизвиква доброволците да се разхождат по улиците на Сингапур и да обръщат внимание на развалените и към този момент неизползваеми колела.

Ако намерят подобен, всичко, което би трябвало да създадат, е да снимат мястото, да дадат детайлности за велосипеда и да качат информацията в групата във фейсбук, основана от Гиргинов.

През първите 8 месеца на 2017 година българинът алармира за над 200 развалени и към този момент неизползваеми велосипеда За негова изненада обаче месеци по-късно той открива, че всички те към момента лежат в канавките и събират тиня.

Учителят по пиано не получава възнаграждение за своята “работа” и споделя, че го прави от възприятието за цивилен дълг да помогне на страната си осиновителка да бъде “подредена”. “Брат ми е служител на реда, тъй че може би е в кръвта ми да работя в услуга на общността”, сподели той пред локалния в. “Стрейтс таймс”.

Тъй като към този момент съществуват политики за мониторинг и контролиране на безсистемно паркираните колела, Гиргинов се концентрира върху развалените, които биха могли да съставляват опасност за сигурността на потребителите. “С Живко обсъждаме по какъв начин можем да работим дружно, с цел да изградим още по-добра среда за пътешестване с велосипед”, разяснява Шарон Менг, шеф на “Мобайк Сингапур” и прибавя, че компанията е дала на Гиргинов безграничен достъп за прилагане, с цел да му помогне с връщането на велосипедите им. Инициативата е един от многото сходни планове, с които Гиргинов се е захванал, и счита, че времето и парите му са добре изразходвани. Според него такива “социални експерименти” предизвикат хората да мислят по какъв начин могат и те да допринесат самостоятелно в интерес на обществото.

 Братът на пловдивски катаджия стана воин на „ Ройтерс “  Братът на пловдивски катаджия стана воин на „ Ройтерс “  Братът на пловдивски катаджия стана воин на „ Ройтерс “  Братът на пловдивски катаджия стана воин на „ Ройтерс “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР