32-годишен мъж от Шумен, разследван за два въоръжени грабежа в

...
32-годишен мъж от Шумен, разследван за два въоръжени грабежа в
Коментари Харесай

Валериев убит с автомат, с екзекутора му заподозрени за крупни грабежи

32-годишен мъж от Шумен, разследван за два въоръжени грабежа в Айтос и София, е арестуван от полицията за ликвидиране в Бургас, заяви преди малко новоизбраният основен прокурор на Републиката Иван Гешев.

Жертвата е Петър Валериев на 33 години от квартал " Рудник ". Той бе открит мъртъв-застрелян с автомат „ Калашников “ на 17 ноември. А оръжието бе открито нощес - на към 350 метра от мястото на закононарушението, било е доста добре укрито, посочи Гешев.

 ликвидиране Бургас

Установено е, че жертвата и килъра са се познавали от 10 години, срещнали се в София, където работели в строителството. Двамата са били извънредно тайни,не са комуникирали по мобилни телефони, а контактите са осъществявали от адрес на адрес, сподели шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи комисар Радослав Сотиров.



„ Този случай е извънредно забавен. И онагледява това, което съм твърдял постоянно - българската правосъдна система и правоохранителните органи правят своята работа на европейско равнище.

Това не значи,у че ние си нямаме наши проблеми. Но картината надалеч не е толкоз черна, колкото се показва на българското общество. Българските жители би трябвало да знаят, че правоохранителните ни органи работята на положително равнище. “, съобщи Иван Гешев. И добави:  Тази година в България няма неразкрито ликвидиране. С този факт не могат да се похвалят доста европейски страни “.
-->
 ликвидиране Бургас

Разследването на този случай стартира от нула. И дръзвам да настоявам, че към този момент са събрани задоволително доказателства, акцентира комисар Сотиров. „ Това са 17 дни денонощен труд.. Стотици лица бяха разпитани по отношение на убийството, близки, другари, заложни къщи, компании за лизингов заем, хазартни зали, каквито са неговите наклонности… “, посочи комисар Сотиров. Задържаният към този момент е направил признания, на мястото е осъществен и следствен опит, който изцяло поддържа обвинителната теза.

 ликвидиране Бургас

С разкриването на случая са били ангажирани топ криминалисти от столицата и Бургас, като на помощ са били извикани и водолази, които са претърсили езерото Вая, където в началото е имало съмнения, че е изхвърлено оръжието.

 ликвидиране Бургас

Към момента претекстът за закононарушението се обяснява.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР