32,7% е вотът за ГЕРБ и партньорите им на днешните

...
32,7% е вотът за ГЕРБ и партньорите им на днешните
Коментари Харесай

Пълни данни от екзитпола: ГЕРБ запазват преднина, Иванчева получава над процент

32,7% е вотът за ГЕРБ и сътрудниците им на днешните европейски избори, като Българска социалистическа партия остават на второ място с 23,2%. Това демонстрират окончателните данни от екзитпола на „ Алфа Рисърч”. Разликата с първите планирани данни е минимална, като по този начин се извършиха прогнозите на социолозите, че последните минути от изборния ден няма да доведат до изненада.

Движение за права и свободи са трети с 13,6% от гласовете, а с изключение на тях в Екологичен потенциал отиват и представители на Вътрешна македонска революционна организация (7%) и „ Демократична България” (5,9%). Към момента не се класира обединението към „ Воля” на Веселин Марешки, въпреки точно измежду нейния електорат да са най-вече хората, които са решили в последния миг за кого ще гласоподават.
Първи планирани резултати: ГЕРБ печелят евровота с огромна преднина Управляващите със 7 евродепутати, социалистите - с петима
„ Атака” и „ Патриоти за Валери Симеонов” вземат по 1,7% от националистическия избор, а отстраненият кмет на „ Младост” Десислава Иванчева взема 1,2% от вота.

Управляващите ще имат 7 евродепутати, а левицата – 5. Движение за права и свободи ще е с трима, Вътрешна македонска революционна организация и „ Демократична България” – с по един.

Дясното обединяване с първи в листата Радан Кънев е участникът в евроизборите с максимален % дали своят вот, които са решили да пренаредят листата. Общо от всички дали своят вот 42% са се възползвали от преференцията.
Снимка: bTV
Активността остава на рекордно ниски равнища – 28,8%.

31 на 100 от запитаните са на мнение, че сегашната конструкция на ръководството би трябвало да се резервира, 32 на 100 считат, че са нужни лични промени, а единствено 22% от запитаните желаят предварителни избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР