319 740 къса /15 987 кутии/ цигари и близо 13

...
319 740 къса /15 987 кутии/ цигари и близо 13
Коментари Харесай

Митничари спипаха 300 000 къса цигари при проверки на територията на ТД Дунавска

319 740 къса /15 987 кутии/ цигари и близо 13 кг тютюн иззеха митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ /ГД МРР/ при митнически инспекции, осъществени на територията на Търговско дружество Дунавска през последните 30 дни, в интервала от 27 август до 28 септември 2019 година Установени са 14 нарушавания на Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/. Това оповестиха от Агенция "Митници ".

По-голямата част – 317 140 къса /15 857 кутии/ от конфискуваните цигари са с годен български акцизен бандерол и от разнообразни търговски марки, само че за тях не са показани нужните документи, съгласно условията на ЗАДС.

20 000 къса или 1000 кутии с цигари, всичките облепени с годен български акцизен бандерол, са конфискувани от митническите чиновници от Групово дело МРР в региона на Дунав мост 2 при Видин на 27.09.2019 година Тютюневите произведения са открити в естествените кухини на рейс и в куфарите на разположение – български жител, пътуващ за Германия.

8 нарушавания са открити при митнически инспекции на транспортни средства и багаж на пасажери в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе. При тях са конфискувани 98 200 къса цигари с годен български бандерол, за които не е показан нужния придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/, както и 1200 къса цигари без български бандерол с надписи „ Duty free “.

Нарушителите са 7 български и 1 румънски жител, против които са формирани актове за откритите административни нарушавания. Съгласно чл.76а, ал.1 от Закона за акцизите и данъчните хранилища, когато количествата са над лимитите за персонална приложимост, акцизните артикули, освободени от ползване на територията на страната /облепени с годен български бандерол/, следва да се транспортират за друга страна членка на Европейски Съюз с банален придружителен документ.

126 700 къса /6335 кутии/ цигари с годен български акцизен бандерол, а също и 1400 къса /70 кутии/ цигари, облепени с български акцизен бандерол с изминал период на годност, както и 4,010 кг тютюн за пушене с годен български акцизен бандерол са конфискувани от товарен автомобил с българска регистрация, спрян за инспекция от екип на Групово дело МРР на основен път в региона на Свищов, в посока към Плевен. Установено е, че товарният автомобил е нает от българска компания, която не е спазила процедурата по съобщение на Търговско дружество Дунавска според чл.90 б алинея 3 и 4 от ЗАДС.

48 640 къса /2432 кутии/ цигари с годен български акцизен бандерол и от разнообразни търговски марки са открити от митническите чиновници в две куриерски колета за Англия. Пратките са арестувани в Русе и са били декларирани като рекламни стикери и образци, с спедитор юридическо лице. Работата по случая продължава.

При друга инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост -Видин, митническите чиновници откриват във фабрична празнина на мястото на аварийна гума, в лек автомобил с задгранична регистрация, три пакета с общо 3,8 кг нарязан тютюн за цигари без годен български акцизен бандерол. Тютюнът е конфискуван.

Срещу водача на автомобила, немски жител, е формиран акт за административно нарушаване. В края на интервала, на 28 септември, още веднъж в региона на Дунав мост 2, в микробус, ръководен от български жител, са открити и 1180 кутии или 23 600 къса тютюневи произведения от разнообразни марки, облепени с български акцизен бандерол. Цигарите са арестувани защото не е показан документ според ЗАДС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР