3142 литра нелегален етилов алкохол с характеристики на ракия задържаха

...
3142 литра нелегален етилов алкохол с характеристики на ракия задържаха
Коментари Харесай

Митнически служители откриха нелегален алкохол в таван на жилищна сграда

3142 литра незаконен етилов алкохол с характерности на ракия задържаха за два дни митнически и полицейски чиновници при четири инспекции.

В единия от случаите са открити 540 литра етилов алкохол в пластмасови туби в таван на жилищна постройка, в населено място на територията на община Сандански. Проверката е осъществена от два екипа на митнически мобилни групи /ММГ/ на 09.11.2017 година При инспекцията на тавана на жилищната постройка митническите чиновници откриват „ складирани“ 54 ПВЦ- туби по 10 литра, съдържащи общо 540 литра етилов алкохол с характерности по цвят и аромат на ракия. За алкохола не са показани документи за заплатен, гарантиран или начислен данък, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/. Алкохолът е арестуван. Взети са проби за лабораторен разбор. След правене на лабораторните експертизи по случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.

Същия ден, 09.11.2017 година, чиновници от отдел „Митническо разузнаване и следствие “ /МРР/ в Митница Лом, взаимно със чиновници от бранш „Противодействие на икономическата престъпност“ и Районно ръководство Белоградчик при ОД на МВР- Видин, правят инспекции на два жилищни парцела в с. Гюргич, област Видин. В единия от парцелите са открити

1436 литра етилов алкохол с характерности на ракия, в съдове с разнообразни вместимости (бидони, туби, галони). Във втория парцел са открити още 532 литра етилов алкохол с характерности на ракия, още веднъж в разнообразни съдове. От двата парцела са конфискувани общо 1 968 литра незаконен алкохол, който е арестуван за предпазване в склад на Митница Лом. Взети са контролни проби за лабораторен разбор. Работата по случая продължава.

Ден по-късно, 10.11.2017 година, два екипа на митнически мобилни групи, взаимно със чиновници на Митница Югозападна, правят инспекция в частен парцел в село в община Сандански. При инспекцията, в една от стаите на жилищната постройка чиновниците разкрили 4 ПВЦ съда с вместимости от по 165 литра, съдържащи течност с аромат на етилов алкохол (ракия). Общото количество на арестувания алкохол е 634 литра и за него не са показани документи за заплатен, гарантиран или начислен данък.
Стойността на неплатения данък за арестуваното общо количество от над 3,1 тона е над 17 500 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР