314 са потвърдените случаи на заразени с новия коронавирус (2019-nCoV)

...
314 са потвърдените случаи на заразени с новия коронавирус (2019-nCoV)
Коментари Харесай

Препоръки за пътуващите в чужбина българи във връзка с коронавируса

314 са доказаните случаи на инфектирани с новия ковид (2019-nCoV) в международен мащаб, сочат публични данни на Световната здравна организация. От тях 309 са в Китай, 2 - в Тайланд, 1 - в Япония и 1 - в Република Корея. 270 от случаите в Китай са регистрирани в град Ухан, провинция Хубей, откъдето се смята, че е почнала епидемията. 51 инфектираните там са тежко заболели, а двама са в сериозно положение. В град Ухан се оповестява за 6 смъртни случая.

Разпределението на заболелите по райони в Китай е следното: провинция Хубей – 270, провинция Гуандун – 17, община Пекин – 5, община Шанхай – 2, община Чунцин - 1, провинция Чжецзян – 5, провинция Дзянси – 2, провинция Съчуан – 1, община Тиянжин – 2, провинция Хенан – 1, провинция Хунан – 1, провинция Шандонг – 1, провинция Юнан – 1 и Тайван – 1.

По информация на българското посолство в Пекин за ограничение на разпространяването на епидемията от през днешния ден, 23 януари 2020 година, локалните управляващи са забранили влизането и излизането от китайския град Ухан, считан за огнище на болестта, в това число и за задгранични жители. Затворени са летищата, а градския превоз не действа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР