312 монети от 22-каратово злато задържаха митническите служители на МП

...
312 монети от 22-каратово злато задържаха митническите служители на МП
Коментари Харесай

Задържаха 312 златни монети на МП Капитан Андреево

312 монети от 22-каратово злато задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, оповестиха от Агенция “Митници”.

Златните монети са открити в лек автомобил „ Mercedes”, влизащ в страната от Турция на 11.05.2018 година В автомобила, пътували семейство – мъж, жена и техният наследник, британски жители, с турски генезис, които декларирали, че не придвижват артикули или валутни полезности за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в чекмедже, под една от предните седалки, са открити монети от жълт метал. Според направената от експерт експертиза монетите са от 22-каратово злато с общо тегло 2.184 кг на стойност 140 278 лв.. Контрабандните златни монети са конфискувани и подлежат на лишаване в интерес на страната. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Само ден преди този момент, митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са разкрили общо 1.714 кг златни монети и украшения, при два случая. При единият от случаите, при инспекция на лек автомобил, влизащ в страната от Турция са открити 40 златни монети, златни гривни и огърлици с тегло 370 грама. Златните произведения са били укрити измежду персоналните движимости на лидера на автомобила. При втория случай са открити 1.344 кг използвани златни произведения с друга бижутерска проба, още веднъж укрити в куфар с персонален багаж на водача на лекия автомобил, който пътувал от Турция през България за Германия. Контрабандните златни произведения са арестувани. Срещу нарушителите, немски жители от турски генезис, са формирани актове по Валутния закон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР