31 януари е крайният срок, в който училищата, които искат

...
31 януари е крайният срок, в който училищата, които искат
Коментари Харесай

Клас без хартия

31 януари е крайният период, в който учебните заведения, които желаят да станат новаторски, могат да подадат своите планове в Министерството на образованието. В Пловдивско от ден на ден образователни заведения залагат на нови способи и практики на преподаване. Това от своя страна прави образователния развой доста по-достъпен и прелъстителен за учениците.

Пловдив

От тази образователна година 14 учебни заведения в Пловдив и региона преподават по новаторски способи. Повечето от тях са въвели облачните технологии – шерване на образователния развой в интернет пространството. Такъв е образецът с тази паралелка, наречена още – клас без хартия.

Телефон и компютър вместо тетрадка. Интерактивна дъска вместо " черна “. Така учениците от учебно заведение „ Патриарх Евтимий “ вземат решение дилемите по математика.

Почти всички образователни предмети се преподават в електронна платформа. Достъп до нея имат възпитаници, учители и родители. Домашните се пишат в интернет.
Ваня Георгиева – учител по математика и осведомителни технологии: Те си получават задачата. Работят си у дома, работят си в платформата. Каквото получат като артикул го пращат на съответните госпожи. Ние споделяме, споделяме ето тези деца имат потребността от еди какво си да се добави. Дарил Трайков – възпитаник: Аз съм привикнал да пиша повече на телефона и на компютъра, в сравнение с в тетрадка.
От просветителния инспекторат чакат нововъведенията да навлизат от ден на ден в образователния развой.
Марияна Механджиева – старши специалист по начално обучение – Регионално ръководство по образованието-Пловдив: Иновативните практики, които се ползват оказват въздействие най-много върху мотивацията на учениците, за това те да бъдат дейни в образователно-възпитателния развой и несъмнено сами да са основатели на новаторски детайли в образованието.
Иновативните учебни заведения подлежат на годишен мониторинг,за да се ревизира резултатът от новите практики.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР