31 състезателни автомобила ще стартират на 49-то издание на рали

...
31 състезателни автомобила ще стартират на 49-то издание на рали
Коментари Харесай

31 състезателни автомобила ще стартират на рали „България“ във Варна

31 спортни автомобила ще започват на 49-то издание на рали " България ", което ще се организира във Варна сред 12 и 14 октомври. Организаторите са подготвили изненада за феновете със специфичен стадий в курорта Албена, където ще са и щабът и сервизният парк на конкуренцията, стана ясно през днешния ден на конференция на уредниците на събитието в " Пресклуб България ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ралито ще бъде намерено в 18 30 часа от " Морската гара " във Варна, а в 19:00 ч. ще започва първият автомобил в Албена. Съботният ден ще срещне участниците с паметната 7-километрова права " Аладжа манастир ", след което са наред най-дългите спецетапи " Дюлино " и " Козичино "

Следобед Рали " България " рестартира с второ минаване на " Аладжа ", последвано от стадия " Аврен ", където ще е и 3-километровата макадамова права. Този стадий също ще се кара два пъти, само че второто минаване ще е на фарове, посочи Александър Ковачев - спортният шеф на ралито. В неделя екипажите ще се изправят пред две поредни минавания на стадиите " Бялата вода " и " Виница ". Награждаването ще се организира в неделя следобяд в Албена, като формалните резултати би трябвало да са подготвени към 17:00 ч.

В тазгодишното издание на една от най-престижните съревнования у нас ще вземат присъединяване 31 спортни автомобила, в това число водачите в генералното класиране на българския рали шампионат екипът Мирослав Ангелов - Недялко Сивов. Публиката ще може да се наслаждения и на присъединяване на ветераните Димитър Илиев и Крум Дончев. Двамата ще вземат участие като тим със своя Мицубиши Лансер Ево 9. Те са най-успешните българи в историята на това рали, като и двамата са го печелили два пъти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР