31 са новите случаи на коронавирус у нас. Има и

...
31 са новите случаи на коронавирус у нас. Има и
Коментари Харесай

31 са новите случаи на коронавирус у нас


31 са новите случаи на ковид у нас. Има и умрял пациент - мъж във ВМА на 66 години, с онкологично заболяване, който се е заразил по време на химиотерапия. 915 са общо случаите в България.
Броят на умрелите е 43, а 167 са излекуваните.

Положителните проби за последното денонощие са установени в областите: София (13 случая), Плевен (6 случая), Видин (4 случая), Смолян (3 случая), Сливен (2 случая), Пловдив (1 случай), Велико Търново (1 случай) и Ямбол (1 случай).

Най-много инфектирани досега има в София – 534 души.

От всички 915 инфектирани с COVID-19 – 483 (53%) са мъже, а 432 (47%) дами.

259 са лицата с доказан COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдаване в болнични условия, като 36 от тях са в интензивни структури.

Най-възрастният пациент е на 91 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на доказаните случаи на COVID-19 при лица-медицински чиновници е 76 души.

Това съобщи ръководителят на Националният действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

По думите му те са споделили няколко пъти, че София е най-голямото огнище на болестта и са предизвестили, че при напускането на столицата - ще се разнесе болестта и ще има увеличение на броя на заболелите и основаването на нови огнища в страната.

Доц. Ангел Кунчев съобщи, че имунизациите на бебета и деца би трябвало да протичат в кабинетите на персоналните лекари и това ще се прави при избран график като няма да се одобряват други пациенти.

Ген. Мутафчийски съобщи, че се разискват интензивно всевъзможни ограничения в България, а що се отнася до пазарите - те ще действат по избран ред и в случай че се установи нарушаване - ще се затварят мигновено.

На въпрос на какво се дължи по-високият % на заразяване на медиците във Видин, той съобщи, че заради неспазване на предписаните защитни мерски и средства.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР