31% от ромите виждат конспирация в съществуването на COVID-19. Въпреки

...
31% от ромите виждат конспирация в съществуването на COVID-19. Въпреки
Коментари Харесай

31% от ромите виждат конспирация в съществуването на COVID-19

31% от ромите виждат интрига в съществуването на COVID-19. Въпреки това в кв. " Столипиново " над 90% са взели лични ограничения, най-много по отношение на миене на ръцете, стерилизация на жилищата и носенето на маска.

Това демонстрират данните от отчета на " Извънредното състояние в огромните малцинствени квартали, 13 март - 13 май 2020 година ". Анкетирани са хора от двата ромски квартала " Столипиново " и " Факултета ".

До дни след началото на изключителното състояние " ромите " бяха обрисувани като опасност за запазване здравето на нацията от новата заплаха.

Проучването записва на първите трендове в следствие от тези дейности. То сподели обостряне на някои проблеми с бедните и сегрегирани общности, измежду които:

- Подлагане на унижения и тормоз от страна на държавните органи

- Довеждане до ръба на физическото оцеляване

- Отваряне на голяма пропаст на съмнение към авторитетните източници на решения, както и към самото познание за действителността

Почти две трети от интервюираните поданици на Столипиново са имали неприятни взаимоотношения с патрулиращи служители на реда. Въпреки общителното отношение на някои чиновници, доминират обстановките на жестоко и унизяващо държание и даже случаи на принуждение.

На въпроса: Бяха ли разнообразни ограниченията другите квартали по отношение на прилежащите, 94% от хората в " Столипиново " са дали отговор с да, единствено 6% са дали отговор не. Във " Факултета " 83% от респондентите са дали също позитивен отговор на този въпрос.

По отношение на приходите в кв. " Столипиново " данните демонстрират, че медианният приход в преди изключителното състояние е бил 650 лева, а с настъпването му понижава до 250 лева

Сривът е най-значителен при наетите в строителството (често без договор) и при дребните бизнесмени в квартала, а става цялостен при тези, които са принудени да претърпяват от събиране на боклуци из града.

При междинен приход за цялата общественост, който попада под формалната линия на бедността за страната, фамилиите се оправят най-много посредством спестявания, разнообразни форми на заем и помощта на близки в Западна Европа. Общо 47% означават някаква форма на задлъжняване. Основният отговор на рецесията обаче е фрапантно минимизиране на потребностите и разноските.

Анкетното изследване демонстрира, че 48% от хората са разчитали на месната общественост, не на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР