31 от хората по висшите етажи на властта са скрили

...
31 от хората по висшите етажи на властта са скрили
Коментари Харесай

31 политици, дипломати и прокурори скрили коли, ниви и апартаменти

31 от хората по висшите етажи на властта са скрили част от притежанията си от Сметната палата. Проверката ѝ на имотните им заявления от 2016 година завърши и през днешния ден тя разгласи открити несъответствия, след което ще съобщи случаите на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите и ръководителя на ДАНС.

Обхванати са 113 встъпителни и 127 финални заявления, имотното положение на съпрузите/съпругите и малолетните деца.

Сред " провинилите се " от партиите няма представители на Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Там са хора на ВМРО-БНД, Български земеделски народен съюз, Земеделски национален съюз, Политическа партия ЗС " Ал. Стамболийски ", Политическа партия " Комунистическа партия на България ". Има кметове, общински съветници, зам.-кметове, прокурор, дипломат, член на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт, представители на Патентното ведомство, Агенцията по заетостта.

Често неналичията в декларацията касаят имотно положение на половинката, има и една декларация с изчезнала информация за апартамент на дете.

Посланикът ни в Сърбия Радко Влайков да вземем за пример не е заявил 1/2 ид.ч. от дворно място с повърхност от 735 кв.м. в гр. София и притежавани дялове в " АСПАРУХ ТУРС " ООД, гр. София.

Офелия Гарабед Киркорян-Цонкова - зам.-председател на Патентното ведомство - е пропуснала да впише дялове на брачна половинка ѝ в  " Пазарни решения " ЕООД.

Във финалната декларацията на основния секретар на Агенцията по заетостта Радослав Иванов липсват данни за притежавано право на градеж на апартамент с повърхност 63,84 кв. м. в София на брачната половинка му.

Любомир Калинов Йосифов от Надзорния съвет на Национален осигурителен институт не заявил, че брачната половинка му има  " Мицубиши Паджеро ".

Зам.-директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово Цветан Цветанов Петков не е написал, че иманива с повърхност 2,699 дка в с. Шумата, общ. Севлиево.

Прокурор Бисерка Николова Милушева от Районна прокуратура в Трън не е заявила данни за брачна половинка - притежавани равнища с повърхност от 4,201 дка, в с. Венковец и равнища с повърхност от 3,800 дка в с. Боерица, общ. Ихтиман.

В декларацията си Айдън Сабриев Карамехмедов, ръководител на Общинския съвет в Две могили, има съществени пропуски. Той не е заявил следните притежания на съпругата си: урегулиран аграрен парцел с повърхност от 1075 кв.м., дружно с издигнатите в него жилищна постройка - 100 кв.м., лятна кухня - 18 кв.м. и гараж - 36 кв.м. в с. Бъзовец, общ. Две могили, както и урегулиран аграрен парцел с повърхност 1 325 кв.м., дружно с издигнатата в него жилищна постройка - 76 кв.м. в с. Батишница, общ. Две могили и три броя ниви с обща повърхност от 12,043 дка в с. Бъзовец, общ. Две могили.

Александър Пелев от ВМРО-БНД не е написал, че има дялове в " ОБЕРОН-ПРЕС " ООД, гр. Банкя, а във финалната си декларация Борис Борисов от Български земеделски народен съюз е икономисал обстоятелството, че има пожизнено право на прилагане върху ид.ч. от солидна жилищна постройка с повърхност от 369 кв.м. и двуетажна стопанска постройка с повърхност от 169 кв.м., издигнати в урегулиран аграрен парцел с повърхност от 798 кв.м. в с. Смоляновци, общ. Монтана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР