31% от българите в настоящата криза са настроени катастрофично и

...
31% от българите в настоящата криза са настроени катастрофично и
Коментари Харесай

31% от българите очакват финансово да катастрофират

31% от българите в актуалната рецесия са настроени катастрофично и чакат да изгубят огромен % от приходите си. С шест % повече - 37% - чакат отчасти да обеднеят. Едва 32% от българите са настроени рецесията да не промени техните приходи.

Това демонстрира проучване на организация " Афис ", извършено измежду 1000 пълнолетни българи от 21 до 29 март.

51% от българите обаче се готвят да изгубят половината парични средства и повече. Обратно, всред хората, които живеят по-добре от болшинството, много повече от междинното - 47%, чакат да запазят настоящия си стандарт, а 40% - той да падне единствено " ненапълно ".

По средата на оповестеното изключително състояние минимум са хората, които се надяват екстрените ограничения да приключат в границите на месец - единствено 11% (т.е. към края на април). 15% чакат изключителната ситуцаия да продължи година и повече. Златната среда сред оптимистичната и песимистичната прекаленост е определена от 52% и тя е до няколко месеца.

По отношение на хората прекарали времето си отвън дома, анкетата демонстрира, че 19% от пълнолетните, или един на всеки петима, прекарват отвън дома си над 8 часа. За разлика от преди оповестяването на епидемията, където процентът е бил 53%.

Други 25%, или една четвърт, по-рано са прекарвали отвън дома сред 2 и 8 часа. А с ограничаващите ограничения техният дял към този момент спада до 16%, или с една трета.

Съответно, преди епидемията единствено 19% са прекарвали отвън дома до 2 часа, а едвам 5% съвсем не са излизали на открито. Сега тези цифри са създали голям скок - надлежно на 32% и на 34%. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР