31 милиона къса контрабандни цигари са задържани от Агенция Митници“

...
31 милиона къса контрабандни цигари са задържани от Агенция Митници“
Коментари Харесай

С помощта на специално обучено куче откриват контрабандни цигари на Капитан Андреево

31 милиона къса контрабандни цигари са арестувани от Агенция " Митници “ за предходната година. От тях над 9 милиона къса са само  на граничен пункт " Капитан Андреево “. В битката с противозаконния трафик на цигари на най- огромния сухопътен пункт у нас, митници включиха и особено подготвено куче. Поради натоварения трафик на пункта работата на кучето е много тежка. То би трябвало да работят в тежки условия като огромно запрашаване изпарения от газове.

" Кучето действително може да работи 10 до 15 минути. След това има потребност да си вземе отмора “, изясни пред бТВ началникът на митнически пункт " Капитан Андреево “ Георги Господинов.

По думите му митническите кучета се образоват през целия си живот на работа, а едно куче може да работи не повече от 7-8 години при условия като тези на пункта " Капитан Андреево “.

Четириногите търсачи се употребяват за товари, които са опаковани по специфичен метод, които не могат да бъдат отворени фабрично или след изследване на рентген не може да се откри наличието им. Обикновено тайниците, в които се намират цигари и кучетата ги откриват, са фабричните кухини на транспортните средства, означи още Георги Господинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР